Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Így lehet valaki pedagógus?

Így lehet valaki pedagógus?

Figyelt kérdés
Ha valakinek ADHD-je van, lehet belőle pedagógus? Vagy ez benne van valami szabályzatban, hogy nem lehet? Mi van, ha nem tudta, de menetközben derül ki? Olyankor jobb ha titkolja? Vagy elég, ha egyszerűen nem köti mindenki orrára? (Ha nem egy nagyon súlyos esetről van szó.)

2021. máj. 19. 21:34
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem, ha nincsenek súlyos tüneteid, észre sem veszik.

De ugye, írtad, hogy felnőttként derült ki rólad- hogy vetted észre? Valaki szólt? Mert akkor ez esetben lehet, hogy a környezeted szerint nem enyhe...?

A figyelemzavar mondjuk elég súlyos tud lenni adhd-ban. Több típusa van. Te melyikbe tartozol? Enyhültek a tüneteid gyerekkorodhoz képest? Mennyire? Szedsz valami gyógyszert erre?

De pszichiáterrel kell ezt lebeszélned, ő tud neked segíteni a kérdéseddel kapcsolatban.

2021. jún. 16. 00:08
 2/3 anonim ***** válasza:

De mondjuk a "titkolással" kapcsolatos részhez annyit hozzátennék, hogy adhd-hoz van, hogy diszlexia, diszkalkulia is társul. Ez esetben-mondjuk nem tudom, milyen tanár szeretnél lenni- helyesírási, számolási hibákat ejtő tanárnak lenni, nem valami felelős dolog, ha a felnövő generáció érdekeit tartod szem előtt.

Mindenképpen- a saját érdekedben is - keress fel egy szakembert!

2021. jún. 16. 00:20
 3/3 A kérdező kommentje:
Szakember felkeresve (még lesz is egy-kétszer). Pedagógus nem csak a tanár :) (óvodapedagógus is az). Mellesleg elég gyenge ami van-ha tényleg van. (A kérdés írásakor épp pánikoltam "csak" lehetséges leendő munkám miatt.)
2021. jún. 16. 00:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!