Szerintetek milyen volt a mostani emelt informatika programozás (21 máj gödör)?
Szerintem kicsit fura volt elsőre, de csak megcsináltam 2 óra alatt.
Regex-et használtam, hogy a sok 0 eltűnjön és helyette csak egy legyen (file writing).
Csak szerintem volt kevés idő?
Nem nagyon maradt idő leellenorizni a prog. elottieket.
Ppt easy, max 1-2 mínusz pont, de hibátlan sztem.
Excelnel volt egy viszonylag nehezebb, csak azt nem tudtam. Többi jó.
Accessnél a NOT IN ()-es lekérdezés nyilván nem jött ki :).
Prog: lásd fentiek. (Python, Pycharm)
Fuu nagyon elbasztam...
4feladatot tudtam megcsinalni belole...
Accessnel a jelentesnel nem csoportositottam azon baszakodtam egy keveset.. de utana mar csoportositottam nevszerint.
Accesnel azt ugy csinaltam amikor mindegyik evben kellett szerepelni,hogy osszecountoltam es ha 21 akkor benne van :D
Excel... nem is ertettem a kerdeseket..
Ott a dijaknal ossze kellett szummozni? Vagy mi volt az?
Python mondom dikk elso feladat milyen hosszu a fajl.. ez easy...ahha utana valami koboket kellett szamolni... fajlba iras megvolt.
Megszamoltam hany olyan resz van ami 0 utan kezdodik ..
Meg beolvastam nyilvan a fajlt.. kb ennyit tudtam.
Excelnél úgy kellett azt, hogy megnézed hogy a két dátum ugyanaz-e (pl. A1, B1) ha nem akkor " ", ha True, akkor SZUMHA.
"=HA(C6<>C7;SZUMHA($C$1:$C$9;C6;$D$1:$D$9);"")"
Valami ilyesmit írtam.
Nekem a napok nevei okoztak egy kicsit bosszúságot, nem tudtam megszámolni, mert másik cellába át állítottam formátumot, de ugye attól még nem lesz szöveg és cella értéke szám marad, ráadásul nem is 1-7 között. Végül ráeresztettem egy hét.napjait a dátumokra és egy segédtablával sikerült megszámolni őket.
Szerintem most kifejezetten könnyű volt,
a fájl írásosnál úgy csináltam, hogy ha a loopon belül a szám nem nulla, de a következő nulla, akkor íjon egy új sort, egyébként meg írja ki a számokat szóközzel elválasztva.
3:
A SZÖVEG függvénnyel lehetett egyben megcsinálni. SZÖVEG(dátum, "nnnn")
És accesnél az,hogy minden évben szereplőt írasd ki? :D
én úgy oldottam meg count és ha 21 akkor ok, ha nem akkor nem :D ez jó lehet?
Azt én is úgy, when id in(select id from nemtudommicsoda group by akármi having count(*)=21)
Asszem :D
A programozásra én is elcsesztem két órát. A felét brute forceoltam, meg nagyon össze vissza csináltam, de végül sikerült valamit produkálni. Az utolsó feladatból valami csoda folytán csak sikerült rájönnöm az kezdő, vég, és legmélyebb pontokra de annyi.
A térfogatokat most se tudom hogy kellett volna
Ezen kívül jó lett (szerintem). Csak nagyon zavaros
A többiben nekem is hasonlóak a tapasztalataim. Remélem mindent jól értelmeztem elsőre mert idő nem volt átnézni :) De amúgy elég barátságos volt az első 3 feladat
Hát azt mondjuk én is a legvégére hagytam, úgyhogy nem is biztos hogy jó :D
A ppt-nek nem örültem, az ábrákkal rajzolgatásnál csak a wordben lévő ábrákkal rajzolgatást utálom jobban :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!