Szerintetek meg lehet tanulni bal kézzel és odanézés nélkül szépen írni?
Jobb kezes vagyok és szeretnék megtanulni bal kézzel is írni, amit jól tudnék hasznosítani az iskolában, mert ha elfárad a jobb kezem, folytatnám az írást a másikkal.
A másik meg hogy anélkül másolnám le a tananyagot a tábláról, hogy oda kéne néznem a lapra, ezáltal sokkal gyorsabban le tudnám írni.
Ezeken kívül meg hogy ha már megtanultam ezeket, hogyan tudnám arra fejleszteni, hogy szépen is írjak, vagy hogy esetleg mindkettőt egyszerre (pl.: bal kézzel odanézés nélkül). Jobb kézzel szépen írok, a bal az meg katasztrofális, ezért szeretném ezeket elsajátítani. Szerintetek hogyan kezdjek hozzá, és melyikkel? Én a bal kezesre gondoltam először, nektek mi a véleményetek? És először sima lapon kezdjem, majd utána vonalason és kockáson is? Köszönöm a válaszokat előre is 🙂
Ha eleve jobbkezes vagy, akkor ne erőltesd a bal kézzel való írást, mert írási, olvasási vagy számolás nehézségeket okozhat.
Ez ugyanolyan, mint amikor régen a balkezes gyerekeket erőszakkal jobb kézre szoktatták át az iskolákban, pedig ez puszta genetika.
Ha gyorsabban akarsz írni, akkor inkább tanuld meg a gyorsírást! Tudod, amikor különféle jeleket használnak és elképesztő sebességgel képesek leírni a hallottakat. Szerintem az nagyon érdekes, és csak nagyon kevesen használják :)
Vagy használj diktafont órán, hogy otthon jobban kidolgozhasd az anyagot.
#1-es vagyok: azért okozhat gondokat, mert ha a jobb kezes vagy, akkor a bal agyféltekéd a domináns, és fordítva.
A bal agyfélteke a logikáért fele többek között, a jobb pedig a kreativitásért. Ha elkezded az "ügyetlenebbik" oldalt használni, akkor az ellenkező agyféltekében lesz aktivitás, amihez az agynak az az oldala nincs hozzászokva. Mármint, nyilván működni fog az agyad rendesen, csak zavart okoz a szokatlan tevékenység :)
Nem mindig, és nem mindenkinél alakulnak ki zavarok, és leginkább kisgyermekkorban okozhat bajt, mert a domináns oldalhasználat 9 éves korra fejlődik ki, és ha ebbe belekavarnak, akkor pl. keresztdominancia jöhet létre.
Ha valamilyen probléma alakul ki, természetesen megszűnik, ha újra a domináns oldalt kezdik használni.
Ha csak ideig-óráig írsz bal kézzel, abból nem lesz nagy gond, szerintem. És talán akkor sem, ha már elmúltál 9 éves :D
Küldök neked egy cikket a keresztdominanciáról, kifejezetten a domináns oldalhasználatról szól, olvasd el, és utána jobban el tudod dönteni, hogy szeretnél-e kétkezes lenni :) Illetve, nagyon szívesen válaszolok, ha van még kérdésed :)
Nagyon szívesen :)
De legyél óvatos, ha bármi furcsát észlelsz, akkor inkább hagyd abba, és ne erőltesd, nehogy gond legyen!
Azt el is hiszem, hogy jó vagy magyarból, mert a korodhoz képest nagyon szépen és helyesen írsz.
Én teljesen balos vagyok, de a sport miatt megtanultam használni a jobb oldalamat is. Szerintem az úgy jó, ha a bal szemed van nyitva kacsintásnál. Én ballal kacsintok és az van csukva célzásnál, tehát a jobb van nyitva.
Ne aggódj a matek miatt, én is korrepetálásra jártam, és a végén lett egy közgazdasági végzettségem is a másik kettő mellett :D Nekem gimnáziumban kezdett tetszeni a matek, és attól kezdve sokkal jobban ment. Lehet, hogy kicsit később fog nálad is leesni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!