Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Eldönthetem ez alapján, hogy...

Eldönthetem ez alapján, hogy az eü-s munka nekem való-e?

Figyelt kérdés

Sajnos későn gondolkodtam el azon, hogy esetleg eü-s munkát végeznék. Gimis koromban csak a humán tárgyak érdekeltek és amúgy sem vonzott az eü.

Most már az egyetemen elvégeztem 5 évet, egy alap-és mesterszakot is, állami pénzből, így fizetős lenne a második diplomám.

Azokat a munkalehetőségeket, amiket a megszerzett diplomám nyújt, mindenképp szeretném kihasználni, de gondolkodtam, hogy talán megcsinálhatnék valami eü-s OKJ-t munka mellett.

Sajnos abban nem vagyok biztos, hogy mennyire bírnám a vért és ilyesmi dolgokat. A vérvételen néha rosszul vagyok, nem ájulok el, de olyan furcsa rossz érzésem van. Ha oltásról van szó, akkor nincs gond, mert magától a tűtől nem félek. A vérvételen sem biztos, hogy kifejezetten a vér miatt van problémám, csak most nem szeretnék ebbe belemenni.

A sebek látványa nem tudom, hogyan hatna rám. Azok, amiket eddigi életem során láttam, azok nem voltak sokkolóak számomra, de nyilván nem láttam még mindent, mást lát egy eü-s dolgozó egy munkahelyen mint egy átlagember.

Ha részt vennék egy elsősegély-tanfolyamon, ott kiderülne, hogy mennyire való nekem egy eü-s munka?

Mivel orvos sajnos nem lehetek (ahhoz öregnek érzem magam és nem vagyok milliárdos, hogy kifizessem), ezért eddig főleg ápolói vagy asszisztensi munkákon gondolkodtam.

Ami a vért illeti, gondolom, hogy vannak olyan eü-s szakmák is, ahol nem kell annyira bírni a vért.

A kérdésem viszont az, hogy egy elsősegély tanfolyam jó lenne arra, hogy eldöntsem, tetszene-e, bírnám-e ezt a munkát?

2021. máj. 14. 03:59
 1/2 anonim ***** válasza:

Elsősegélyre azt mondanám, hogy szo-szo, attól is függ hol vagy, épp mennyire veszik komolyan. Nekem pl oktatás jogsinál nevetséges volt, viszont középsuliban minden jó volt, akkor mentünk versenyre és ott volt az “igazi”. (Ott csináltak műsebeket, kis vér, mindenegyéb, ha lesz ilyen rendezvény, akkor akár nézőként is kipróbálhatod)

De ha nem bírod a vért, akkor érdemes elgondolkozni pl radiológus asszisztensként vagy fizioterápiás asszisztensként. Ők viszonylag “másodkézből” kapják a betegeket, nem úgy mint pl egy sürgősségis ápoló.

Emellett elgondolkoznék esetleg dietetikus-gyógytornász bsc-n, bár ott hozzá kell tennem, hogy gyógytornászoknál kell ápolni, vért venni klinikai gyakon, még ha ezt túl hivatalosan nem is lehetne megtenni. Nem tudom ezt mennyire bírnád, nem megy a vér sehova, de mégis csak te szúrod meg, látod ahogy elmegy a csőben.

Nem tudom milyen diplomád van de gazdaságis eüsként belátásod lehetne a világba. Ha olyan jellegű a végzettséged.

Vagy érdemes még kicsit szociális szférában is szétnézni, pl idősgondozó, geriátriai asszisztens. Okj-k közül kicsit nagyobb a választék szerintem, érdemes szétnézned hogy mi tetszik elsősorban. Ha valamelyikről nem tudsz úgy leírást találni, akkor szívesen segítek :)

2021. máj. 14. 06:21
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Az egészségügynek nagyon sok területe van, ha nem nagyon akarsz vért látni akkor ne a sürgősségiben vagy sebészetben gondolkodj.
2021. máj. 14. 06:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!