Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyire nehéz a gyógyszerész...

Mennyire nehéz a gyógyszerész kar? Nagy koponyának kell lenni, hogy valaki el tudja végezni?

Figyelt kérdés

2021. máj. 13. 15:41
 1/5 anonim ***** válasza:
68%

Attól függ mennyire tudsz magolni, viszonylag nagy mennyiséget a fejedben tárolni és (!!) pontosan elő is hívni, ha ez szükséges. Illetve mennyire van hozzá türelmed és kedved.

Én nem tudok magolni, valahol mutogatnom vagy elképzelnem kell az adott dolgot, hogy megértsem, így nekem kicsit hosszabb volt megtanulni pl az összes izom eredését-tapadását-beidegzését és funkcióját (nem gytks vagyok), mint annak aki leült és bemagolta az egészet.

Viszont kell hozzá ész az biztos, sok tényezős a dolog, így nem feltétlen azt mondanám, hogy a 160IQ-s barátunknak jó az orvosi, hanem simán lehet hogy egy átlagos intelligenciájú, de jó logikai és térbeli képzettel rendelkező személy sikeresen elvégzi a képzést.

2021. máj. 13. 16:01
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
nagyon:( (negyedéves)
2021. máj. 15. 20:13
 3/5 anonim ***** válasza:
Első válaszoló, mi gytk-n nagyon kevés anatómiát tanulunk (gondolom erre gondoltál a magolás és jó térbeli képzelet alatt, de bocsi, hogyha nem), mi kémiát tanulunk orrba-szájba, ahhoz pedig nem kevés logika kell (szerintem, legalábbis könnyebb, ha valaki megérti az összefüggéseket). Szerintem nagyon nehéz a szak és fontosak a jó alapok, de nagyon kell hozzá a szorgalom és az, hogy ezt akard csinálni! Mert különben könnyű elveszíteni a motivációdat. Egyébként tanulni is meg kell tanulni, ez fontos, és akkor minden félévben fejlődsz és jobban fog menni.
2021. máj. 23. 20:34
 4/5 anonim ***** válasza:

Bikém alatt gondoltam a képzetet, főleg az elején. Mert kisebb dolgokat bemagolni lehet, de ahhoz hogy átláss egy nagyobb dolgott és “összeálljon a kép” ahhoz kell jó logika. Mint ahogy hiába bemagolod a gyógyszerek kontraindikációit és az agonista-angagonista hatóanyagokat, ahhoz hogy ezt átlásd ahhoz kell logika; főleg ha azt mondják, hogy itt van Marika néni, na mit kaphat-nem kaphat. Magához hogy egy összefüggést megértsd, ahhoz kell a jó logikai képesség, szerintem. Valószínűleg neked egyikkel sincs gond és természetesen megy minden. Nekem volt barátnőm, aki hiába magolt be mindent, 0 logikával semmit nem látott át, humorális-celluláris válasznál elakadt az egész (áokon)😅

És itt ha az elején van az ember, akkor szerintem jóval több dolgot kell beleadnia, ahhoz hogy az később könnyebb és kifizetődőbb legyen.

2021. máj. 23. 20:59
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen, egyetértek veled, a magolás szerintem is kevés ide..🙁
2021. máj. 23. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!