Hogyan tudnék egyetemet és szakirányt változtatni?
Jelenleg a BGE Külkereskedelmi kar tanulója vagyok, azonban át szeretnék jelentkezni az ELTE bölcsédzkarjára.
Milyen papirok kellenek? Kell-e újra érettségiznem? Általánosságban nem tudok semmit a folyamatról, úgyhogy értékelném, ha valaki elmagyarázná nekem
Utolsó: tök más szaknál konkrétan nem veszik át. Akkor mindenki eljátszaná, hogy hoppá, csak a 3. megjelölt helyemre vettek fel, gyorsan átjelentkezek az elsőre egy félév után. Értem én, hogy a kérdezőnél valószínűleg nem ez a helyzet, de a külker és a bölcsész szakok között nagyon jó esetben is kb. csak valami kommunikációs órát tudna elfogadtatni, de inkább annyit sem. Sok egyetem még úgy sem vesz át, hogy ugyanazt a szakot tanulod egy "gyengébb" suliban, ahova a felvételinél jóval kevesebb pont kell.
Egyértelműen újra kell felvételizni sajnos. A felvin a teljes felvételi folyamatról találsz infót, mint gondolom pár éve tetted, amikor a BGE-re felvételiztél. Ha nem fejezed be ezt a képzést, akkor a korábbi érettségiddel tudsz jelentkezni. De figyelni kell rá, hogy megvannak-e a megfelelő tárgyakból az (akár emelt) érettségik. Ha nincsenek vagy nem elég a pontszám a választott szakra, akkor lehet újra érettségizni is. Sok sikert!
Ez a szeptemberben induló képzésekről szól, ahova már nyilván nem tudsz jelentkezni, de az alap infók úgyis ugyanazok. Az oldalsó menüpontokban találod a lényeges dolgokat:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!