Másból is kiszívott minden motivációt a távoktatás?
Figyelt kérdés
Korábban vártam az egyetemet, hogy új barátokat szerezzek, hogy azt tanuljam amit szeretek. Viszont már egy éve vagyok egyetemista, de semmi olyan érzésem nincs hogy egyetemista lennék. A gólyatábor, gólyabál, hasonló ezzel járó rendezvények mind elmaradtak. Tavaly ősszel 2 és fél hónapig kemény 4 tantárgyunk volt jelenléti formában megtartva, azóta semmi. Akkor is szájkosárban és távolságtartással. Alig ismerek valakit a csoporttársaim közül, őket is csak látásból, a kapcsolatot nem nagyon tartjuk. Annyiból áll az "oktatás" hogy le kell ülni a gép elé, meghallgatni az órát, aztán szintén gépen megoldani a feladatokat és tanulni. Hányingerem van már az egésztől, a motivációm is elment. Más hogy bírja?
Én végzős gimis vagyok, de szinte ugyan azt érzem, mint te. Egész évben az érettségire kellett készülni, de mellette nem volt szalagavató, sem bolondballagás, bármi olyan progi amit a suliban a végzősök csinálnak (mint pl. mikuláskor mi osztottuk volna a csokit stb..) Minden buli kimaradt, csak a tanulás volt, az osztály eltávolodott egymástól, pedig régen nagyon egyben volt a csapat. Vannak emberek, akikről november óta semmit nem tudok, azt sem, hogy hova jelentkeztek továbbtanulni.
Nagyon remélem, hogy jövőre nekünk már minden lesz, mert még egy ilyen mindent-kihagyós évet nem tudnék elviselni.
2021. máj. 9. 13:55
2/12 A kérdező kommentje:
Én is nagyon remélem hogy ezt az indiai, vagy tököm tudja már milyen mutánst és a vele járó újbóli zárást ősszel már nem gondolják komolyan. Még egy ilyen év és szerintem engem vihetnek is a diliházba. Napi 6-8 órát a gép előtt ülni Személyes emberi kapcsolatoktól teljes mértékben megfosztva, nem embernek való dolog.
2021. máj. 9. 14:01
3/12 anonim válasza:
Én másodéves vagyok, ismerek is jópár embert az évfolyamomról és elég sokkal is beszélek így a távoktatásban, de én is teljesen demotivált lettem. Nincs kedvem tanulni,pedig alapvetően könnyen rá szoktam venni magam. Idén gyorsan letudom a vizsgáim, remélve h ősszel személyes oktatás lesz.
2021. máj. 9. 14:05
4/12 anonim válasza:
Én utáltam bejárni, szerencsére végzős vagyok, így csak a záróvizsgámra fogok majd bemenni, a többit megúsztam. Elég messziről jártam be, plusz olyan idiótán voltak ebben a félévben is óráim hogy tuti kinyúlok ott az egyetemen (például reggel 8kor van órám, utána délben és késő délután/kora este). Online valahogy tanulni is jobban tudok, mert megnyugtat a tudat hogy ha nem tudok valamit, ott van az anyag a gépen, bármikor meg tudom nézni. Nincs stressz és vizsgadrukk :)
2021. máj. 9. 14:08
5/12 anonim válasza:
Tényleg gáz.
Én úgy terveztem, hogy ha nem tudok normálisan felkészülni a vizsgára, akkor betelefonálok, hogy bombariadó van, de aztán rájöttem, hogy most meg ez se működik.
2021. máj. 9. 14:10
6/12 anonim válasza:
En sem szeretek bejarni az egyetemre es nekem bejott a tavoktatas. Sokkal tobb jegyzetet toltenek fel,nem kell tervezgetni,hogy mikor,kivel fogok enni..stb. Tobbet is foglalkozom a tanulassal. Munkamat is konnyebben megtudom oldani. E
2021. máj. 9. 14:16
7/12 anonim válasza:
Uhh, teljesen átérzem. Én is most vagyok elsős. Bár nekem szerencsém volt, mert a szak viszonylag kicsi, így novemberig az órák kb 70-80%-a élőben volt, és meg tudtam ismerni az évfolyamtársaim egy részét. Viszont minden program elmaradt, csak annyi volt, amennyit magunknak szerveztünk.
Nagyjából március elején fogyott el minden motivációm (csak háttérzaj volt minden óra). Szerencsére biztos vagyok a szakomban, ezért most próbálom behozni a lemaradást. De kezdek újra motiválódni, már látom a helyzet végét. Nem segített, hogy egy hónapig karanténban voltam.
Kitartást kívánok és veled együtt szurkolok, hogy a következő év jó legyen.
2021. máj. 9. 16:01
8/12 anonim válasza:
Igen. És az a szomorú, hogy a tanárok ennyit képesek mondani: "Látom, X. Y. semmit nem tanult!!!"
2021. máj. 9. 17:51
9/12 anonim válasza:
Az egész félévet teljes kiégéssel csináltam végig, képtelen vagyok koncentrálni a feladataimra. Utolsó féléves egyetemista vagyok, mostanában fejem be (nagy nehezen) a szakdogámat, és a záróvizsgámra kéne készülnöm. Legalább mi nem így kezdtük, így barátaim lettek, de sokaktól eltávolodtam az elmúlt egy évben. Katasztrófa ez az egész.
2021. máj. 13. 21:58
10/12 anonim válasza:
Én az 1-hez hasonlóan szintén idén érettségiztem. Nem vagyok megelégedve az eredményekkel. Az igaz, hogy a középszintűek a magyar kivételével mind 5-ös lett, de a magyarból is illett volna legalább a 80%-ot elérni. Az emelt érettségi eredményeim meg botrányosak lettek.:/ Túl vagyok egy sikertelen nyelvvizsgán is, mivel az internet vacakolt és én ettől totál ideg lettem. Most nyáron szeretnék újra elmenni, de a nyári angliai kirándulás nagyon jól jött volna nekem, mivel az angolórán soha nem beszéltünk angolul.:/
Totál nem volt motivációm e borzalmas időszak alatt, így most igyekszem ezt visszaszerezni, és felkészülni még jobban a következő vizsgaidőszakra, ha nem kerülök be arra az egy szakra, ahová még van esélyem.
Nem bírnék ki még egy ilyen évet, de nem tartom kizártnak, hogy lesz még ilyen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!