Egyetemisták, ti hogy készültök fel egy szóbeli vizsgára?
Eddig csak írásbeli vizsgáim voltak, azok jól mentek (elsőéves vagyok).
Kicsit parázok a szóbelitől, nem tudom mennyire tanuljam részletesen a dolgokat, annyi anyag van, hogy nem is tudom hogy álljak neki vagy hogy tudok majd ennyi mindenre emlékezni.:D
Van valami tuti módszeretek, leírjátok ti hogy szoktatok eredményesen felkészülni?
A tárgy nehézségétől függ. Büntetőből és polgárból legalább 10 napig (de inkább tovább) készülök reggeltől estig úgy, hogy az előző nap tanult anyag átismétlésével kezdem a napot, majd utána veszem hozzá az aznapra rendelt anyagot. Így elég egy nap átismételni az egészet a vizsga előtt, és ismerősebben is cseng az anyag a végére.
A könnyebb szóbelikre max egy hetet vagy annyit se készülök, van hogy csak pár napot (itt is tárgytól függ) szintén egész nap, de jellemzően csak a vizsga előtti nap ismétlem át az egészet.
Persze hozzáteszem hogy ez csak az én módszerem, nem ismerem még egy ekkora mazochistát mint én :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!