Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy ment a mai emelt történel...

Hogy ment a mai emelt történelem érettségi? Milyennek éreztétek a feladatokat?

Figyelt kérdés

2021. máj. 5. 14:43
 1/6 anonim válasza:
100%

Nekem az első rész feléig majdnem teljes sötétség , a másik fele úgy ahogy ment.Elég nehéz feladatok voltak szerintem .

A második rész , a rövid esszé számomra nem volt nehéz , az első hosszú is úgy ahogy ment , a harmadik már nehéz volt azthiszem a magyar hadseregről volt szó 1848tól a vörös hadseregig ez az esszé volt ami nem annyira ment de valamit írtam a forrásból meg kikövetkeztettem.

2021. máj. 5. 15:02
 2/6 A kérdező kommentje:
Szerintem is nehéz volt a teszt, az esszékkel nekem nem volt gondom, de a komplexben már kevésbé vagyok biztos. Én a nyugati& keleti kereszténység összehasonlításáról írtam, nekem az egyszerűbbnek tűnt.
2021. máj. 5. 15:44
 3/6 anonim ***** válasza:
81%
A feladatokat nehéznek találtam főleg a 2., 3. és az utolsó feladatot. Viszont a komplex feladat az ipari forradalomról szerintem középszintbe is simán betehető lett volna olyan könnyű volt. Az esszékkel nem volt bajom a komplex összehasonlítót írtam a forrásokban szinte minden benne volt, nagyon minimális tudás kellett hozzá szerintem. A hosszú esszé 18. századi etnikai helyzet volt azt hiszem a térképből szinte az egész megírható volt. A rövid esszével sem volt bajom. Szerintem a viszonylag könnyű esszé témák visszahozták a nehezebb feladatokat.
2021. máj. 5. 20:43
 4/6 anonim válasza:
100%
Az első rész első 3-4 feladata nem igazán ment. Az utána következő feladatok már jobban mentek. Az esszék nem voltak rosszak, szerintem jól sikerültek. Én a szovjet iparosítás, 18. Századi társadalom és a hadsereges, korszakokon átívelő komplexet írtam. Nagyon paráztam előtte, hogy hogyan lesz meg a 45 százalék, viszont utána már bizakodó lettem.
2021. máj. 6. 23:50
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is nehezen ment a teszt első fele, nagyon nehéznek éreztem. Esszékkel szintén nem volt problémám, én is a nyugati-keleti kereszténységet válaszottam, bár az évszámot elcsesztem 54 helyett 24et írtam. Ez eléggé dühített utána, mert amúgy tudtam, csak nagyon izgultam.

Mi miatt nem vagy biztos a komplexben?

2021. máj. 8. 16:54
 6/6 A kérdező kommentje:

Sajnos nem néztem át az 1849 előtti egyetemes törit, csak kerettanterv szinten (tehát fogalmakkal, évszámokkal, nevekkel, vaktérképpel képben voltam), de a másik komplex témával szemben a nyugati-keleti kereszténységről azért tudtam források nélkül is különbségeket felsorolni, csak nem lett olyan jó, mint a másik két esszé.

Összességében jól sikerült, biztosan elértem az ötöst, de nekem ez azért nem volt elég, mert javítani szerettem volna egy korábbi, elég magas %-ot elért emelt törit. :/

2021. máj. 8. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!