Emelt magyar érettségi témák mik lehetnek idén?
Nekem valamiért Zrínyi a tippem, de bárcsak ne ő lenne...😅
És úgy egyébként, hogy álltok a felkészüléssel? Izgultok miatta?
Ha gonoszkodni szeretnének velünk, akkor a műveltségi részbe Zrínyit teszik be. Egy mű elemzésénél Pilinszkyre tippelnék, mert neki most kettős évfordulója van.(100 éve született, 40 éve halt meg.) Reflexióba meg a kötelező olvasmányok kérdéskörére tippelnék, két dolog miatt. Az egyik a Tóth Krisztina véleménye Az arany emberről. A másik pedig, az hogy 2024 májusától változni fog a kötelező olvasmányok köre. És ezek az elmúlt hónapokban kicsit megbolygatták a közvéleményt.
Őszintén én már megírtam volna az érettségit, mert le akarom tudni. A tudásomat még nem érzem teljesen jónak, de igazából soha sem lesz olyan pillatata az embernek, hogy:,, Jaj, de jó, mindent tudok!" Úgyhogy emiatt ne izgulj! Így az utolsó napokban a szöveggyűjteményeket olvasgatom, illetve előző évek feladatsorait csinálom, verselést, mondatelemzést gyakorlom.
Mindenesetre sok sikert mindenkinek! Nagy szükségünk lesz rá a szóbelik hiánya miatt. Hajrá-hajrá!
Köszönöm utolsó, ez most nagyon jólesett. :)
Neked is nagyon sok sikert, igazán megérdemelnénk már egy kis sikerélményt egy ilyen bizonytalan év után...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!