Középszintű történelem érettségin hogyan írjak legalább 200 szót a hosszú esszénél?
Kigyűjtöttem magamnak a legfontosabb összefüggéseket, viszont nem tudom elképzelni, hogy hogyan tudok majd legalább 200 szót kihozni egy témából.
Tegyük fel, hogy elhelyezem térben és időben a témát, ezzel kb. írok 2 sort, ami nagyjából 15-20 szó.
Elemzem a 3 forrást viszonylag részletesen, mindegyikhez írok jóindulatúan 3 sort, ez nagyságrenileg 90 szó, de inkább kevesebb.
Ezen kívül leírok 4 fontosabb eseményt és megállapítást, mindegyiket kb. másfél sorban, ez legyen 60-70 szó.
A végén írok valami frappáns befejezést kb 1 sorban, legyen 10-15 szó.
Ez sajnos kevesebb mint 200 szó, valószínüleg amiket leírtam annál is csak szűkebben fogom tudni leírni a dolgokat.
Hogyan tudnék még egy 50-60 szót kicsikarni belőle, hogy biztosan meglegyen a minimum szószám?
Több forrásból is kijegyzeteltem az eseményeket a témákhoz, ennél többet nem nagyon tudnék írni, max. olyat aminek szorosan már semmi köze a témához.
Nem olyan sok az a 200 szó.
Én aztán nem sokat tudok egyik témáról sem mesélni de mindig az a baj, hogy túllépem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!