Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha el értem a ponthatárt (pl....

Ha el értem a ponthatárt (pl. Szemmelweisen) akkor mindenképp felvesznek vagy még összehasonlítanak a többi oda jelentkező érettségizővel ?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 27. 09:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%
Ha eléred a ponthatárt, bent vagy. Vagy hogy érted az összehasonlítást? Mindenkinek bizonyos érettségi/nyelvvizsga/egyéb eredményeiből lesz a pontszáma, ezeket megnézik, hogy tényleg annyi pontod van-e, elfogadhatnak-e minden eredményt, aztán kész. De ez még azelőtt megtörténik, hogy lenne egy végleges pontszámod. Nem nézegetik, hogy pl. hány éves vagy vagy hol laksz, se azt, hogy miben különbözöl attól, akit több/kevesebb ponttal vettek fel.
2021. ápr. 27. 09:21
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
A ponthatár az utolsó felvett jelentkező pontszáma,tehát már összehasonlítottak a többi jelentkezővel. A felvettek azt jelenti felvettek.
2021. ápr. 27. 09:21
 3/11 palfydanka ***** válasza:
93%
Ha a pontjaid megvannak, akkor tuti felvesznek, itt nem hasonlítgatnak mint gimis felvételinél pl a jegyeket esetleg. A ponthatárnak az alja az annak a pontszáma, akit utoljára felvettek
2021. ápr. 27. 09:22
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
De a ponthatár csak nyáron derül ki, amikor már összehasonlítottak titeket egymással a pontjaitok alapján. Mondjuk 60 embert vesznek fel, akkor a 60. legjobb pontja lesz a ponthatár. Az előzetes ponthatár csak azt adja meg, hogy kik között mehet a versengés, pl. aki 100 pontot ért el, az inkább érettségizzen újra.
2021. ápr. 27. 11:23
 5/11 A kérdező kommentje:

1. Válaszoló

Mármint az értettégi pontokat (össz pontot)

Tehát hogy hogy működik a bekerülés. Ha megvan a pontom ahhoz az egyetemhez, de mégsem én vagyok a legjobb eredménnyel rendelkező jelentkező, akkor is felvesznek?

2021. ápr. 27. 13:11
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Az előbb 4 ember is elmondta, hogy igen. Ha tegyük fel 420 a ponthatár te elérsz 422őt,senkit nem fog érdekelni, hogy Pisti 460at ért el, felveszik őt is és téged is. Ha csak a legjobb eredménnyel rendelkezőt vennék fel, akkor lenne 1 diák a 100 fős karon. Ez nem túl logikus.
2021. ápr. 27. 13:22
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok.

Továbbra sem teljesen értem a kérdésedet. Egy ember lehet csak a legjobb eredménnyel rendelkező személy, aztán felvesznek orvosira kb. 300-400 embert. Nyilván nem ér el mindenki 500 pontot. Tavaly 425 pont kellett oda. Akinek volt legalább 425 pontja, azt felvették. Senkit nem érdekelt, hogy 425, 460 vagy 500 pontja van-e XY-nak, mert elérte a 425-öt.

A ponthatárt pedig a jelentkezők eredményei határozzák meg. Ha azt mondják, hogy felvesznek pontosan 350 embert, akkor a 350. legjobb eredményt elérő ember pontszáma határozza meg a ponthatárt. Ha a 350. legjobbnak 430 pontja van, akkor ott lesz a ponthatár. Ha 460, akkor meg ott, mivel ezt mind a 350 legjobban teljesítő ember elérte.

2021. ápr. 27. 14:03
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Az előzőeket annyival egészíteném ki, hogy ahol van előzetes minimum ponthatár, az csak arra vonatkozik, hogy az alá nem mennek, ha nem ér el elég ember afeletti pontszàmot, akkor nem töltik fel az összes szabad helyet.
2021. ápr. 27. 14:31
 9/11 anonim ***** válasza:
Hova jelentkeztél?
2021. máj. 3. 18:40
 10/11 A kérdező kommentje:

9.

Jövőre fogok majd

2021. máj. 4. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!