Egy PhD képzésen az alap vagy a mesterképzéshez viszonyítva mennyi óra szokott lenni egy héten úgy általában?
Figyelt kérdés
Programtervező informatikusként végzek nemsoká mesteren, és elgondolkodtam a doktorin. Viszont nem találtam tantervi hálót, ahol a feltett kérdésemmel kapcsolatos infók vannak, így csak általánosságban kérdezem. Dolgozom is már főállásban és érdekelne, hogy az idő mennyire engedné meg ennek a megtartását (persze ha eleve szabad doktori mellett dolgozni, mert hallottam már olyat is, hogy nem). Akinek esetleg van már ezzel tapasztalata, megköszönöm ha megosztja velem :)2021. ápr. 26. 10:48
1/1 anonim válasza:
A mesterképzés mellett általában már simán lehet dolgozni (persze ez nagyban függ a szaktól). Ehhez képest doktorin szinte az összes idődet a kutatásodba fogod ölni, úgyhogy nem igazán fér bele a munka, kivéve ha a munkahelyeden végzed a kutatásod.
Nem igazán ismerem az infót, a biológia magántanárom elkezdte a doktoriját, de egy év után nem bírta. Ő mesélte, hogy neki a kutatási helyszíne volt a munkahelye, az egész napját ott töltötte és azért is hagyta abba, mert besokallt a monotonitás miatt. Nem csodálom, egész nap egérkék idegrendszerét vizsgáta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!