Meg teheti a tanár? Év végén az osztályfőnök nem adta ki a bizonyítványát pár diáknak, mert egy 5000 Ft értékű rongálásba keveredtek. És a tanár pedig addig nem akarja kiadni a bizonyítványokat ameddig nem lesz kifizetve.
Figyelt kérdés
A tanárnak ez volt az utolsó éve, szeptembertől nem tanít, már kezdődik az iskola és még mindig nem kapták meg a bizonyítványt.2010. aug. 22. 14:55
1/7 anonim válasza:
Szeptemberben úgyis le kell adni, majd megoldják...
2/7 anonim válasza:
Megteheti.
Ha a diáknak valamilyen mértékű tartozása van az iskola felé, akkor az iskola nem köteles bármilyen hivatalos iratot kiadni. (Iskolalátogatási, bizonyítvány, törzslap, érettségi.) A tartozás lehet Iskolai példányú könyv, könyvtári tulajdon, taneszköz vagy pénz.
És egyetértek a tanárral.
17 éves diák vagyok
3/7 A kérdező kommentje:
De a tanár azt mondta, hogy a kárt kifizette és a tanárnak, mint magánszemély tartoznak...
2010. aug. 22. 16:03
4/7 A kérdező kommentje:
* az iskolának fizette ki, elírtam
2010. aug. 22. 16:04
5/7 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy okirat nem tartható vissza könyvtári tartozás, vagy osztálypénztartozás miatt. Hogy rongáltak, az már más tészta. Ha meg megtérítették a kárt, kapják meg a bizit, azt szevasz.
6/7 anonim válasza:
Szerintem jogos, az egyetemen diplomát sem adnak ki ha jól tudom nagyobb tartozások után.
7/7 anonim válasza:
A tizenhétéves téved - nem teheti meg. A kettőnek egymáshoz nincs köze. De gyakorlatban semmi jelentősége, a bizonyítvány nem a tanárnál van (ha magánál tartja, azzal lopást követ el), hanem az iskolában, és úgyis oda kell visszavinni beíratkozáskor a bizonyítványt. Az iskolában érdeklődjenek a bizonyítvány hollétéről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!