Szerintetek melyik a "könnyebb" megcsinálni érettségin novellaelemzés,verselemzés vagy a versek összehasonlítás?
Én a novellaelemzést szeretem a legjobban, utána a verselemzést (ez a kettő egy feladatlapban nem fordulhat elő) és utolsó az összehasonlítás. A novellaelemzéshez semmilyen háttértudás nem kell csak a szempontok ismerete, amit kb 5 perc alatt memorizálsz és gyakorlással rögzítesz.
Közép érettségin nem adnak olyan novellát amit nem tud egy átlag ember értelmezni.
A kérdés értelmetlen, mert a magyar érettségin nem ezekből az opciókból lehet választani.
Egyébkét a könnyebb az, amelyiknek jobban tudod a kritériumait; ha a novellaelemzés kritériumait tudod, akkor az, ha a verselemzését, akkor az, ha meg az összehasonlításét, akkor meg az. Egyik sem nehezebb egyébként, csak mások a szempontok.
Kedves 3-as, 2017 óta egy műértelmezésből (novella- vagy verselemzés) vagy egy összehasonlító elemzésből lehet választani.
A versösszehasonlításhoz kell bizonyos mértékben az életrajz, ahogy a verselemzéshez is. A novellaelemzéshez viszont ez csak opcionális a befejezésben.
Akkor ezt rosszul tudtam, bocsánat, és köszi az infót.
Amikor én érettségiztem (2017 előtt pár évvel), akkor még érvelni is lehetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!