Találtam egy 2010-es kiadású ECDL és középszintű érettségi informatika tankönyvet, mennyi lehet benne az elavult információ?
Szerintem elég sok benne az elavult. Én 2006ban érettségiztem, 2010ben már teljesen más volt a programok menüje. A legtöbb helyen már 2016os verzió fut, aminek megint teljesen átszabott a menüje...
Az alap dolgok biztos benne vannak, de sok minden kikerült a gyorsmenüre ikonnal, ami jelentősen meggyorsíthatja a munkádat, viszont ha nem ismered hogy néz ki, akkor lehet nem is találod meg.
Nekem is sokszor folyamatosan internet kell hozzá. Érettségin, nincs meg ez a luxus, hogy kiguglizhatod a 2016os verzióban melyik menüben találod meg pl a többször előforduló elemek takarítását excelben.
Olyan alapnak jó, hogy milyen excel függvények vannak, hogyan agyazod őket be. De a menü átszabás miatt szerintem több energiád megy el a keresgélésre, mint hasznos tudás jön be.
Youtubeon vannak jó friss oktató videók. Inkább ezeket ajánlanám.
A fejezetcímeket biztos érdemes átnézni, de ahol nagyon a menüből kell kikotorni valamit az inkább engedd el.
A színezés is teljesen más. Céges office csomagban pedig teljesen primitív förmedvény.
A 2010es verzióban rengeteg dolgot meg lehetett csinálni a grafikonokkal és színezéssel, ebben meg egy tortúra, vagy már nem is létezik a beallítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!