Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Melyik éri meg jobban? Svéd...

Melyik éri meg jobban? Svéd masszázs tanfolyam vagy lágy csontkovács és trigger pont masszázs?

Figyelt kérdés
Melyikkel járnék jobban? Nem vagyok jártas a masszázs fajtákban de érdekel melyikre lenne több igény és mennyire lehet nehéz a csontkovácsnak? Hasonló azért a sima masszázshoz, nem?

2021. ápr. 7. 00:19
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem.

A svédmasszázzsal egy nagyon alapszintű tudásod lesz, de ha ügyes vagy, akkor azért azzal lehet ügyfélkört szerezni frissítő masszázsra. Csak egészséges embereket masszírozhatsz.

A triggerpont-masszázst nulláról indulva nem fogod tudni normálisan használni, minimum egy svéd-, de inkább gyógymasszőri végzettség kell hozzá. Én végeztem ilyet, de ott csak gyógymasszőrök és gyógytornászok ültünk, és így lehetett egy rövid tanfolyammal elintézni. A triggerpont-kezelés ugyanis azzal kezdődik, hogy svédmasszázzsal fellazítod az izmokat előtte, különben meg sem találod a pontot.

Ha ilyen tanfolyamot hirdetnek egyben, hogy csontkovács és triggerpont, nulla előképzettséggel, akkor az valószínűleg nem túl komoly.

2021. ápr. 7. 07:08
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Mit szeretnél csinálni?

Svédmasszázs egy nagyon elterjedt típus, amit sok wellness szalonban tudsz alkalmazni, de saját vendégköröd is lehet. Alapszinten frissítő, relaxáló szolgáltatás, de lehet egészségügyi irányba is elmenni vele.

Csontkovácsolás komoly anatómiai ismereteket igényel, illetve a betegségeket is jól kell tudjad beazonosítani. Ezzel nagyobb eséllyel is tudsz kárt tenni a vendégben.

Kezdésnek mindenképpen svédmasszázst ajánlom. Utána tanulhatsz hozzá reflexpont masszázst (pl. talp, arc).

2021. ápr. 8. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!