Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek mennyire veszélyes...

Szerintetek mennyire veszélyes a radiográfus szakma? Érdemes radiográfusnak tanulni?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy kapnak valamennyi veszélyességi pótlékot, de nem túl sokat. Folyamatosan sugárveszélyben vannak. Nem káros ez nagyon?

2021. ápr. 6. 18:25
 1/4 anonim ***** válasza:
68%
Ma már elhanyagolható extra sugárzást kap egy radiológus szerintem, a modern gépek biztonságosak. Elvileg persze lehet, hogy pont tönkremegy a gép és kikerül belőle a radioaktív anyag, de ennek extrém kicsi a valószínűsége. Szóval ha ez érdekel, akkor nyugodtan tanuld ezt a szakmát. Nekem kedves irányzat, mert a nagymamám is röntgenorvos :-)
2021. ápr. 6. 18:36
 2/4 anonim ***** válasza:
70%

Ennek tanultam. A fülem hallatára mondták, hogy a CT ablakait cserélni kéne, mert kopott a faraday kalitka, de nincs rá pénz... Ettől függetlenül azért elég sokan túlélik a szakmát és mennek nyugdíjba, tehát én nem tartom veszélyesnek. A doziméter úgyis jelez, ha túl sok dózis érne, és akkor szünetelned kell.

Plusz vicces infó: ahol voltam gyakon, 5 röntgenesből 4-nek iker gyerekei lettek. :D Nem bizonyított, hogy bármi köze lenne a röntgennek ehhez, de azért érdekes.

2021. ápr. 6. 18:51
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, némileg megnyugtattatok! :)

Elég sok "horror" sztorit hallottam az elavult, illetve a biztonsági szabványoknak nem megfelelő gépekről, meg vetélésekről, és ez bizonytalanított el. Mert amúgy tényleg érdekes szakma.

2021. ápr. 9. 23:48
 4/4 anonim ***** válasza:
18%
Anyukám sugárban dolgozik más területen, és ő pl. nem adhat vért, mert valami deformitása van a nem tudom milyen sejtjeinek a vérében. 60 éves, egész életében ezt csinálta, edddig nem volt rákos, de pajzsmirigybeteg lett, és a munkahelyén ezen a részen többen is. Egyébként, én is pajzsmirigybeteg vagyok. Nyilván erről soha nem lesz őszinte kimutatás meg adat. Ezt is csinálnia kell valakinek, de akkor miért nem fizetik meg. Én a saját egészségem meg az esetlegesen leendő utódjaim egészségét biztos nem kockáztatnám ezért az alulfizetett munkáért. Azért a pajzsmirigybetegség sem olya, hogy csak szedünk valami bogyót, és jónapot, nagyon sok mellékhatása van a betegségnek jól kezelt formában is, pl. az állandó szívbedobbanások. Úgyhogy én biztos lebeszélnék erről mindenkit :D
2021. ápr. 21. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!