Vidéki diákként hány forintból jönnék ki Budapesten havonta? Egyetemisták pls help
Én NKE-s vagyok, másodéves, ÁNTK, szakkolis, de ezt az ingyenes szakkolit életemben nem hallottam még. Elárulod, hogy ez micsoda?
Egyébként, kaja nyilván a fogyasztásod függvénye, mondjuk 25 és 50 ezer között.
Koli 22 000/ hónap.
Ösztöndíj:
I. félév: Szociális, de ehhez az kell, hogy az egy főre eső jövedelem alacsony legyen a családodban - kb 56 000 ft/fő, efelett nem kaphatsz. Ez havonta jár, 15-45 ezer, rászorultság függvényében.
Ha viszont nagyon alacsony, akkor kérhetsz külön támogatást, az egyszeri összeg.
II. félév: Szociális, tanulmányi.
Ha csinálsz valami extrát, pl HÖK, akkor közéleti ösztöndíj, az is havi párezer forint.
Tanulmányi, ha kapsz, akkor havi 15-25 ezer, 5 hónapig jár.
Ha szakkollégista vagy, akkor pályázhatsz arra is, az egyszeri 20-30 ezer forint. De ehhez már csinálni is kell valamit, azért pusztán a tagság miatt nem fizetnek.
Kb ennyi, másodévben több lehetőséged lesz, ha első évben odateszed magad (szakkoli, tanulás, HÖK, sport, TDK, ilyesmik).
Még ami eszembe jutott, az pl a tankönyvek- na ezeket nem nagyon kell megvenni, elég a pdf verzió, vagy a könyvtár.
Ha a belépőkártyádat elhagyod, az is kb 2000 ft a pótlásra.
Ha van bármi kérdésed írj nyugodtan, én ugyan nem biztonságpolitikát tanulok, de vannak onnan barátaim és egész jól belelátok a szakba.
RTK, HHK katonai szakjain valóban ingyenes, és kötelező a sima koli első évben.
A szakkoliba viszont be kell jutni, ami kb októberben esedékes, addig hol lakik a kérdező?
#3, 4 vagyok.
Rtk szakkoliba most volt 10.ig a jelelentkezési határidő és már elsősként is lehet jelentkezni így a következő tanévkezdésre megiskapja a helyet.
#5 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!