Anglisztikára vagy angol tanárira akarok menni! Melyik egyetemre NE menjek?
Ha csak nem vagy egy szivacsagyú lángész, párhuzamosan a közgázt nem fogod tudni egy másik egyetemmel együtt végezni. Gyakorlatilag lehetetlen, mert a vizsgaidőszakok nagyjából minden egyetemen és képzésen egyszerre vannak, s képtelenség lesz két egyetemi képzés összes adott félévi vizsgáját besűríteni egyetlen vizsgaidőszakba. Hidd el, még egyetlen képzés összes a félévi vizsgáját letenni is épp elég nagy kihívás lesz; ne próbálkozz azzal, hogy két lovat ülsz meg egyszerre, mert nemigen fog menni. Szóval a legvalószínűbb, hogy csak egymás után fog menni a két képzés, nem egymással párhuzamosan. S persze mivel az egyszakos angoltanár-képzés önmagában felemészti az államilag támogatott féléveid számát (3+2+1 év), a közgázt már csak fizetősön tudod csinálni utána.
Egyébként én nagyon rossz anglisztika vagy angoltanár-képzésről még nem hallottam, úgyhogy gyakorlatilag akárhova mehetsz, ami szimpatikusnak tűnik. Mindenütt vannak rossz és jó előadók, továbbá szigorú és laza tanárok. Matekból viszont az ELTE valószínűleg a legjobb az országban, úgyhogy ha tényleg azt akarod, hogy jól megdolgoztassák az agyadat félzseni vagy teljesen zseni matematikus oktatók, és átéld a matematika művelésének, az ezzel járó szabad és kreatív gondolkodásnak a valódi élvezetét, akkor az ELTE tökéletes választás. Persze ez esetben felkészülhetsz arra is, hogy matekból RENGETEG fejtörő házi feladatot fogsz kapni minden héten. Én oda jártam kétszakos matektanár-képzésre, s emlékszem, hogy a órákon felül átlagosan napi 3 órát minimum matekoznom kellett esténként, hogy a házi feladatokat megcsináljam, s akkor ott volt még a másik szak is! Sokszor a hétvégéim egy része is matekozással telt. Aki emellett még mondjuk az angoltanár-képzést is párhuzamosan megcsinálja, azelőtt minden elismerésem, mert az sem tartozik a könnyű szakok közé. Egy angol-matek szakpárhoz nagyon oda kell majd tenned magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!