Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érettségi felkészülés 1,5...

Érettségi felkészülés 1,5 hónap alatt?

Figyelt kérdés
Egy kicsit kétségbe vagyok esve, január elején neki álltam az érettségi felkészülésnek, de sajnos csak a szóbeli tételek kidolgozásáig jutottam mert közbejött egy eü. problema amivel szenvedtem és nem tudtam keszulni. Most jutottam el oda hogy jó az allapotom viszont nagyon felek hogy keves lesz az idom... Hogyan lehetseges mostantol kezdve eredmenyesen felkeszulni ? Egyaltalan sikerülhet jó eredményt elérnem még? Minden tanacsot szívesen fogadok:( Elore is koszonom.

2021. márc. 14. 13:07
 1/8 anonim ***** válasza:
86%

Ha ez megnyugtat, én idén csak föciből emeltezek, de csak holnap állok neki készülni...de tavaly se vittem túlzásba...

Magyar írasbelire nem nagyon tudsz készülni, csak a szövegelemzést kell átnézni. Matek,ha 4 evig csináltál rendesen mindent, abból se lehet baj. Töriből a források segítenek. Idegen nyelv sztem menni fog. Választottodról nem tudok nyilatkozni. Menj rá arra, amiből emeltezel és amiből a felvételi pontjaidat számolják. Sok sikert!

2021. márc. 14. 13:21
 2/8 A kérdező kommentje:
a magyarral nemhinném, hogy baj lesz szerencsére nagyon jó tanarom van. Matek nem az erősségem magantanarhoz jartam de az is kiesett most szoval attol kicsitnagyon felek az erettsegiket nezegetem. Angolbol emeltezek abbol kene belehuzni mert elvagyok veszve es toribol is. Info a valasztottam az a baj h en ket eve nem tanultam infot de nem tunik olyan neheznek es vannak videok is halisten.
2021. márc. 14. 13:34
 3/8 anonim ***** válasza:
79%

Nos akkor, magyar kipipálva!

Matek: nézz matekos videókat youtobon, beírod, hogy 2018 matek érettsegi, s ott lesz fennt, megoldásokkal levezetve, én jóformán abból készültem, így lett 49 ponton.

Angolból nem tudok segíteni.

Töri: kezd el olvasni az összefoglaló könyvedet, én 1x vegigmentem rajta, s sikerült 81 pontot hoznom. Ilyen 1,5-2 hónap alatt vettem át.

Info: szintén a videók

Az a lényeg, h holnaptól egy napot se hagyj ki, minden nap csinálj vmit.

2021. márc. 14. 15:50
 4/8 anonim ***** válasza:
85%
nem tudom hogy szoktál e tiktokozni, de van 1-2 olyan felhasználó aki matek érettségiket old meg, lehet segítene ha "kikapcsolódásképp" néznél párat
2021. márc. 14. 15:56
 5/8 anonim ***** válasza:
78%

Én igaz, hogy nem szóbeliztem (tavaly érettségiztem, akkor nem kellett), de én is túlaggódtam az egészet. Még a magyar is ötös lett, holott erős 2-essel meg hármassal passzoltam le az éveket.

Szóval igen, ha mindenből készültél 4 éven át mindig, amikor kellett, akkor nagy bajod nem lehet, elég lesz ennyi idő.

Matekot meg informatikát simán át tudod tanulni videókból, történelemből nekem az esszétémák voltak zűrösek pl., szóval azokat olvasd át, meg fuss végig azokon, amiket írkáltál órán, és akkor az is jó lesz. Angollal kapcsolatban azért nem tudok nyilatkozni, mert én nem iskolában tanultam meg a nyelvet (szar is volt a tanárunk tbh), sorozatokból meg videók nézéséből ragadt rám a nyelv. De szerintem azzal se lesz problémád, ha a nyelvtani szabályokat átnézed, plusz a tématételeket, levélírást, hallgatott szövegeket, stb. átgyakorlod, hangosan gyakorolsz rá.

Mindenesetre hajrá. :)

2021. márc. 14. 16:01
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Neten minden fent van, simán meg tudod csinálni. A matekhoz amúgy az a kulcs, hogy jó sok példát kell megcsinálni, izzadva gondolkozni felettük, amíg meg nem érted, de ha egyszer megértetted, onnantól az egyik legegyszerűbb tárgy.
2021. márc. 14. 16:04
 7/8 A kérdező kommentje:
koszonom szepeen mindenkinek:))
2021. márc. 14. 16:27
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

angolból én csak annyit tudok tanácsolni, oldj meg minél több feladatot. én is ezt csinálom, feladatonként kb 2% javulást mutat xd de én csak középszintűzöm

matekból emeltezek, az nem tudom hogy fog összejönni...

töriből mozaikos könyveim vannak, ilyen érettségi felkészítős, nem tudom

mennyire elég

info könnyű, ne feszülj rá :)

2021. márc. 14. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!