Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Van olyan egyetem, ahol a...

Van olyan egyetem, ahol a puszta létezés elegendő ahhoz, hogy valaki elvégezze? (főleg mesterképzés)

Figyelt kérdés
Persze nyilván túlzás, tanulnék valamennyire, csak elsősorban papír kellene, mesterképzés. Az alapszakom komolyabb egyetemen végeztem el, a mestert már kissé lazábban tervezem. Főleg kommunikáció szak lenne jó, vagy egyéb társadalomtudományi képzési terület.
2021. márc. 12. 23:04
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Két mesterre jártam, mindkettő egy kibszott vicc volt. Az egyik műszaki, a másik természettudományi, utóbbi az egyik elitegyetemen. Szerintem ha van az alapszakodnak mesterszakos párja, akkor annak a mesterszaknak a nagy részét végig fogod unni. De az is jó, ha olyan szakra mész, ahova rengeteg területről lehet menni, mert annak meg az az eredménye, hogy mindenki számára lebutítanak egy-egy tárgyat, ennek eredményeként az egész egy gagyi maszlag lesz (tapasztaltam).
2021. márc. 13. 06:16
 2/9 anonim ***** válasza:
86%

Miért akarsz két évet elcseszni az életedből egy értéktelen wc-papírra? Vagy menj el dolgozni, vagy járj rendes mesterszakra.

Egyébként a HR szakok kb olyanok, amikre vágysz. Van egy Corvinusos HR diplomám, egy vicc volt az egész.

2021. márc. 13. 06:40
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem elcseszni akarom, csak munka mellett levelezőn a maradék kapacitásomat 2 év tanulásra még beáldoznám. Kevesebb csak nem leszek vele, mégha valami kevésbé komoly egyetemen végzem sem, de akkor megnyugtattatok. Én úgy képzeltem el a mestert az alapszakomból kiindulva, hogy 1000 oldal lexikális anyagokat kell majd minden tárgyból 100%-osan tanulni.
2021. márc. 13. 07:28
 4/9 Vodafonelive ***** válasza:
100%

En most csinaloma masodik mesterkepzesemet, csak most a gepesznek a gepesz mesteret, elotte letesitmenymernokit csinaltam a szien.

Azt hozzateszem, hogy aki BME, Debrecen, Pecsett tanulta az epuletgepeszetet, annak ez a kepzes szo szerint egy vicc, mert orrba-szajba akkreditalsz, az anyag 95%-t tudod, minimalis uj tantargy van illetve ez a kepzes tobb kepzesnek az ilyen vegyitese, mert van tuzvedelmi mernok, katona, epuletgepesz, had- es biztonsagtechnikais, villamosmernok stb. De pl az allamvizsgan is fele annyi tetel volt, mint bsc-n es egy minimalisan olyan anyag amit nem vagtunk.

Most meg mi vagyunk az uj evfolyam, az elso Pecsett gepeszmernok mesteren. Mar az elso felev nehezebb volt, mint a szien a 4 felevem, a mostani felev meg mar reszben szakmai targyak es a tanarok 80%-ban probalnak ujat mondani ami nem volt a bsc-n vagy nem vettunk ugy, ahogy azt kellene es most potoljuk ami jo. Persze van egy targy ami total a bsc, meg a hazi is de azt gondolom egy ilyen meg belefer. Viszont ahogy a nehezsege ugy az elonye is megvan, valamennyire konnyu, mert rajtunk szerzik a tapasztalatot de nehez, mert nincs aki elottunk csinalt volna barmit is.

Alapbol meg ha a bme-re mentem volna, ott biztos, hogy tanultam volna ujakat es tuti keresztbe szopikaztam volna magam ugy szinten. Ott is tanul az ember egy-ket ujat de ahogy hallottam akinek eros bsc alapja van az konnyen elvegzi.

2021. márc. 13. 08:51
 5/9 A kérdező kommentje:
De akkor ez általánosságban a társadalomtudományoknál is igaz, hogy nem lesznek elrettentően új dolgok, meg nem lesz sokkal nehezebb, mint BA/BSc volt?
2021. márc. 13. 09:54
 6/9 anonim ***** válasza:
44%
A társadalomtudományokban sajnos a magyar oktatásnak nincs már mondanivalója mesterszinten. A pszichológia mesterszak egy hatalmas sz.r, állóvíz; a szociológia alapszakra meg vagy survey statisztikát kell csinálni (ez az egyik halálos kombó ma Magyarországon), vagy kulturális antropológiát, ha inkább bölcsészkedni szeretnél.
2021. márc. 13. 11:30
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én szociológia BA után csináltam szociológia MA-t ugyanazon az egyetemen és a tantárgyaim nagyrésze jóformán duplikálódott... Volt olyan tanár is, aki eleve a BA-s tematikán satírozta ki a B betűt és írt fölé egy M betűt... Végig untam azt a 2 évet és nagyon bántam, hogy erre mentek el az állami féléveim. Ha csak a papír kell, akkor menj az alapszakod mester párjára lehetőleg ugyanarra az egyetemre és akkor garantáltan minimális energiabefektetéssel el tudod végezni.
2021. márc. 13. 15:33
 8/9 A kérdező kommentje:
Akkor magyarul nem jól gondoltam, hogy a MA/MSc teljesen másképp, és bonyolultabb módon mélyíti el a BA/BSc-s tudást, hanem általánosságban csak kis pluszt tesz hozzá. Akkor sok munkáltató miért van annyira odáig, hogy mindenáron mesterhez ragaszkodnak? Meg bizonyos pozíciókhoz is előírás a mester szintű diploma. Na mindegy, ez végül is nekem jó, ha így van.
2021. márc. 13. 16:17
 9/9 Vodafonelive ***** válasza:

Khm, nem véletlenül szedtek szét mindent a bolognai rendszer óta.

Nekem tegnap elmondta tanárom légtechből, hogy igazából a BSc tudással ha kikerülünk innen akkor az a cél, hogy megálljuk a helyünket a munkaerőpiacon azzal, hogy sok mindent átveszünk/veszünk de nem feltétlenül mélyülünk el, mert annyi órát nem tudunk feldolgozni, így az MSc-ben veszünk az elmélyült téma előtt egy gyorstalpalót vagy olyan esetet, ami extrém. Pl. a szakaszos üzemű tervezés egy csarnok/stadionnál ahol ping-pong/asztali tenisz van, mert verseny közben nem mehet a légellátás, ugyan is az befolyásolja a sportot de az embereknek meg levegőre van szükségük és akkor még miegyébmás amit elmondott és számolunk csak BSc-n 1 dia volt itt meg már rátértünk a szép integrálos számításokkal. :D

Mérnökinél kevés helyen kérik a mesterképzést ill. vannak a kamaránál olyan jogosultságok amiket csak MSc-vel kaphatsz meg. Építészmérnöki, agrármérnöki van osztatlan formában, ezeket célszerű így elvégezni.

Plusz a munkáltató sem szereti, hogy ha a suli miatt kell hiányoznod meg a sulira koncentrálsz a munka helyett. :D

2021. márc. 13. 16:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!