Jogász szakot érdemes elvégezni?
A helyzet a következő. Másodéves igazságügyi igazgatási szakos hallgató vagyok. Azért mentem erre a szakra, mert érdekel a jog, de nem akartam elsőre bevállalni a jogászt, meg ez a szak is olyan gyakorlatias szaknak tűnt, ami önmagában hasznos lehet bíróságon, rendőrségen, közigazgatási intézményekben. Csak itt olvasom a kérdéseket, meg gyakorlatban is kezdem átlátni a dolgokat, hogy ezzel nem olyan egyszerű jó állást találni, meg mindig ilyen másodrangú kis gépszerű ügyintéző munkakört lehet betölteni.
Ezért gondoltam, hogy ezután el kellene végezni a jogászt. Akkor 3 éves lenne elvileg, nem tudom gyakorlatban ez hogy néz ki, de pl. én itt tanultam Bünterőjogot, polgárjogot, büntető eljárásjogot, polgári eljárásjogot 2 félévben, munkajogot és közigazgatási jogot pedig 1 félévben. Elvileg ezeket beszámítanák.
Megérné szerintetek még 3 év ezután a 3 éves szak után jogásznak, vagy inkább egy teljesen másik 3 éves alapszak, hogy 2 területen is legyen egy diplomám?
A jogásznak amúgy mik a buktatói? Ha az első éves Római jog 1-2-t, latin 1-2, Magyar és egyetemes Alkotmánytörténetet sikeresen teljesítem, akkor onnantól nincs buktatója?
Ti mit tennétek ilyen helyzetben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!