Hogy vagytok képesek hatékonyan tanulni már ilyenkor tavasszal?
Sajnos ez nálam mióta fejemet tudom így van. Nem tudok tanulni már ilyenkor márciustól olyan hatékonyan mert el vonja a figyelmem a jó idő, a napsütés, a gyerekzsivaj és olyan más már ilyenkor a légkör.
Eddig ezzel nem volt nagy probléma probléma szóval nem foglalkoztam vele, hanem megcsináltam a minimumot utána mentem a dolgomra. Viszont most nagy probléma lenne ha így tennék mert idén érettségizem, ráadásul abban lesz egy emelt is és nagyon tanulni kéne.
De egyszerűen elvonja a figyelmem ilyenkor már minden. Itt ülök a tanulni való felett, próbálom tanulni de észre se veszem és a következő pillanatban már az ablakon keresztül bámulok kifelé.
Mit tanácsoltok? Ti, hogy csináljátok?
Támogatom az elsőt, plusz hozzátenném, hogy nekem az is segített, hogy tudtam mi a célom, miért kell tanulni, mit akarok elérni. Ez motivált, hogy minél jobb eredményeket érjek el.
Segíthet még esetleg, ha nagyon szigorúan veszed az időbeosztásodat: pl 8 és 10 között semmiképpen nem foglalkozol mással, 10 és 11 között lehet egy kis séta, stb.
Nekem még az segít, ha kitalálom előre hogy hogy és mit akarok megtanulni. Az, hogy "majd holnap tanulok" nem jó, de az, hogy "holnap kijegyzetelem magyarból a 4.,5. És 8.tételt, írok egy esszét Hitlerről és megcsinálok 3 trigonometrikus egyenletet" az már egy fix cél. Látszik a vége, nem időre megy, motivál, hogy gyorsan túl legyél rajta. Az, hogy egy bizonyos időben tanulsz, az nem hatékony. Adott mennyiséget tanulj.
Gondolj bele, hogy ha egy órán keresztül kell dolgoznod, akkor arra játszol, hogy minél kevésbé erőltetsd meg magad. A fizetés órára megy úgyis. Ezzel szemben, ha egy bizonyos dolgot kell megcsinálnod, akkor azt gyorsan megcsinálod, mert hamar végzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!