Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemen hogyan zajlik a...

Egyetemen hogyan zajlik a vizsgaidőszak?

Figyelt kérdés
2010. aug. 17. 21:53
 1/10 anonim ***** válasza:
68%

?:) Nem nagyon értem a kérdést, kicsit lehetnél konkrétabb:D

Úgy zajlik, hogy tanulsz és bemész vizsgázni abban az időpontban, amikorra felvetted:)

2010. aug. 17. 21:55
 2/10 anonim ***** válasza:
79%
Nálunk 6 hét+utóvizsga hét... Nem szoktam aludni túl sokat, minden zsémet koffeinre költöm, kb. így... Pedig évközben is tanulok... 21/L
2010. aug. 17. 21:57
 3/10 anonim ***** válasza:
78%

Második: mit tanulsz?

Szerintem nem túl jó módszer az egész éjszaka alig alvós:) Inkább kelj fel időben, tanulj estig, és időben feküdj le. Kipihente jobban megy a tanulás:)

2010. aug. 17. 22:01
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

hát gyerekek, én infós vagyok. 15 hét reghéttel + 5 hét vizsgaidőszak.

szorgalmi időszakban takarék, persze tanulgatás, mer zh-k is vannak, aztán minden hétre max 1-2 vizsgát tenni, azokra felkészülni. koffein helyett alvás, a pénz meg mehet sörre :)

2010. aug. 17. 22:06
 5/10 anonim ***** válasza:
88%

Úgy zajlik, hogy véget ér a szorgalmi időszak, azaz nincs többet órád abban a félévben, ezzel megkezdődik a vizsgaidőszak. A vizsgákra is úgy kell jelentkezni, mint a kurzusokat felvenni, ilyenkor az ember megpróbál olyan időpontokra jelentkezni, hogy tudjon tanulni mindenre. Nekem tavaly az első félév végén jól sikerült, mert minden vizsgám között volt legalább 3-4 nap, és a Karácsony és Szilveszter közötti héten nem volt vizsgám.

Ilyenkor az ember fogja magát, és leül tanulni. Kinek hogy megy jobban. Én speciel gyerek mellett járok egyetemre, szóval én minden nap felkeltem időben, picur ment a bölcsibe, én ez alatt tanultam, délután érte mentem, ilyenkor estig nem foglalkoztam a tanulással, aztán amikor már aludt, akkor megint nekiültem. De azért hajnalokig nem tanultam, hiszen akkor reggel nem tudtam volna felkelni.

Ha egy vizsga nem sikerül, akkor sincs nagy gáz, jelentkezel egy következő időpontra (nálunk háromszor lehet menni egy adott tárgyból és nem kell fizetni, asszem negyedszerre is van lehetőség, de akkor már uv. csekk is kell, nem tudom, erre még nem volt szükségem). Ha valami ezek után sem jön össze, akkor az a tárgy nincs meg, és az ember felveszi legközelebb újra azt a tárgyat.

A vizsgaidőszak fő jellegzetessége a mértéktelen koffeinfogyasztás, és a dohányosok esetében a megemelkedett cigaretta fogyasztás :) Na meg az idegbaj :)

2010. aug. 17. 22:20
 6/10 anonim ***** válasza:
87%
Na jó, azért a koffeint nem kell túzlásba vinni persze, de én úgy tudok hatékonyan tanulni, ha az is van a szervezetemben :D Meg vizsgaidőszakban a napi kajám általában egy zacskó chips tejföllel :D Tudom, ez nem éppen az egészséges élet alapeleme, de csak pár hétről van szó :)
2010. aug. 17. 22:21
 7/10 anonim ***** válasza:
34%
2. vagyok, biolos. Természetesen nappal is tanulok... :)
2010. aug. 17. 22:23
 8/10 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem akkor sem túl jó:) Mármint tanulsz nappal, kifáradsz mint az állat, de este is inkább magadba öntesz még egy kis kávét/energiaital és tanulsz tovább. Mivel nem alszol rendesen, következő nap nem tudsz hatékonyan tanulni... egy ilyen éjszakai akció után az ember nem tud rendesen koncentrálni, amíg ki nem piheni magát.

Nah mindegy, ez csak az én véleményem:))

(1. és 3. hozzászóló - orvosis lány)

2010. aug. 17. 22:26
 9/10 anonim ***** válasza:
70%
Hát már csak egy félévem van, úgyhogy annyira nem lehet az rossz... :P :D
2010. aug. 17. 22:42
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk kb 1 hónap a vizsgaidőszak, minden tantárgy vizsgaidőpontja fent vannak a neptunon, akkorra veszel fel egy vizsgát, amikorra akarod, de figyelni kell, hogy maradjon az esetleges pótvizsgára is még időd, mert külön azokra nem hirdetnek meg időpontot. (őszi félévben dec közepétől jan végéig tart, de 2 ünnep között nincs vizsga, tavaszi félévben május közepétől júni közepéig)
2010. aug. 18. 09:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!