Élelmiszermérnök vagy Gazdasági szakok?
Sziasztok
Melyik szakkal fogok tudni hamarabb elhelyezkedni? Illetve fizetésben melyik lenne jobb?
Nézegettem álláshirdetéseket, de fizetések ugye nincsenek megjelölve, illetve a keresettségre sem tudok levonni tapasztalatokat.
Élelmiszermérnöki vagy gazdasági szakokkal?Gazd men, pénzügy szv., ker. és marketing?
Köszönöm!
Ne menj élelmiszermérnöknek, semmi értelme.
Ha gazdasági szakokon gondolkodsz, akkor pénzügy / számvitel. A többi is jó, ha hajlandó vagy utána mesterre menni, ami amúgyis ajánlatos.
Ha csak egyetemre akarsz járni és mindegy mit hozol ki belőle, akkor mindegy hova mész.
Figyelj, ha a pénzügy és számvitel diploma mellé folyékonyan beszélsz angolul és hajlandó vagy elmenni big4-ékhoz robotolni kb 3 évet, akkor nem tudsz mellélőni. Utána hívogatni fognak a recruiter-ek a zsíros, nyugis melókkal. Csak referenciaként, nekem a nettóm 500 fölött van 4-5 év tapasztalattal és a fentebb említett karrierúttal. A többi volt big4-os kollégánál, akikkel anno együtt kezdtünk, ugyanez a helyzet. Budapesten persze, amennyire volt csoporttársaimtól tudom, vidéken nem dobálóznak hasonló összegekkel.
Viszont, én azt mondom, hogy ha teheted, akkor programozni tanulj!! Több fejlesztőt ismerek és náluk ugyanennyi tapasztalattal, szintén stabil nyelvtudással a fizu nettó 700 körül van. Ja és nagyon nem hal bele egyik sem a munkába :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!