Egyetem szakváltás?
Sziasztok,
2év után rájöttem hogy a szakom egyik része teljesen hidegen hagy, és a munkámhoz sem kell majd. Azt meg sem említve hogy nem is értem szóval igencsak nehézkes lenne a diploma.
Gazdinfón vagyok, és a szakom infó részét egyszerűen gyűlölöm, a gazdasági viszont nagyon tetszik.
Gazd menre váltanék és szerencsémre a mintatanterv sok helyen egyezik. Rengeteg gazdaságis tárgyam meglett gazdinfón ami kell gazdmenre is.
Az egyetlen különbség az lenne h gazdinfón államis voltam, gazdmenen pedig önköltséges lennék.
És a kérdés:
Ez a szakváltás lehetséges(Egyetemen belül!) úgy hogy a már gazdinfón tejesített tárgyakat elfogadtatom gazdmenre? Hogy van ez a folyamat?
Illetve ha államiról átmegyek önköltségesre de meglesz a diplomám a végén, akkor nem kell visszafizetni a másik szakon államin töltött féléveket?
Köszönöm a választ!
"Ez a szakváltás lehetséges(Egyetemen belül!) úgy hogy a már gazdinfón tejesített tárgyakat elfogadtatom gazdmenre? Hogy van ez a folyamat?"
Igen, lehetséges. Ha mások a bemeneti követelmények, akkor újra kell felvételizned, és utána elfogadtatnod a tárgyakat. Az infós tárgyakat el tudod szabválnak.
"Illetve ha államiról átmegyek önköltségesre, de meglesz a diplomám a végén, akkor nem kell visszafizetni a másik szakon államin töltött féléveket?"
Ha Magyarországon ledolgozod az elfogyasztott féléveket, ahogy annó azt vállaltad, akkor nem kell, (vagy ha vállalsz legalább 3 gyereket).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!