Szakmai gyakorlattal, záródolgozattal és témajelentkezéssel kapcsolatban lenne pár kérdésem? Nem egyértelmű.
Először is, a szakirányom: pénzügy-számvitel (pénzintézeti szakirány, FOSZK)
A gyakorlatomat könyvelő gyakornokként csinálom.
A kérdés arra vonatkozna, hogy a záródolgozat címet és hozzá a témát hogy kell kiválasztani?
A tájékoztató leírásban ez van:
"A szakmai gyakorlat során elvégzendő feladatok:
A lentebb felsorolt feladatok közül hármat kell kiválasztania és részletesen bemutatnia a saját specializációján! A szervezet bemutatása mellett két, a szakmai gyakorlat során végzett feladat bemutatása, egy pedig záródolgozati témájaként a hallgató által szabadon választott folyamat részletes ismertetése kiegészítve a hallgató tapasztalataival,
véleményével és a tanulmányai során elsajátított elméleti háttérrel.
A záródolgozat elkészítéséhez témát a hallgató elsősorban a vállalati felettese,konzulense segítségével válasszon, hiszen olyan vállalati folyamatot érdemes bemutatni, amely a vállalatnál jól működik és amibe a hallgató is kellő betekintést nyerhet a szakmai gyakorlata során."
Ezek után megvan adva 11 téma, ami olyan jellegű, hogy pl "Bank rövid, átfogó ismertetése" / bank, mint intézény tevékenysége" stb
Utána pedig egy olyan, amihez az van írva, hogy "részletesebben kifejthető témakörök"
Itt hosszabb, több soros, összesen 34 külön "téma" van, mint
A kamatszámítás módszerei, egy-egy banki termék hozamszámításának elvei, a banki termékek hozam szerinti összehasonlítása, Az értékpapír-forgalmazásból adódó adminisztratív feladatok, A vállalkozás banki kapcsolatai, a bankválasztás szempontjai., A vállalkozás forgóeszköz-gazdálkodása., A vállalkozás forgóeszköz finanszírozási stratégiája. STB
Ezen kívül van egy külön rész, ahol ez van leírva:
1. rész: A szakmai gyakorlati beszámoló
A szakmai gyakorlati beszámoló egy színvonalasan, szövegszerkesztővel elkészített (maximum 10 oldal terjedelmű) tanulmány.
A tanulmány két részből áll:
❖ Az első részben kérjük, mutassa be azt a vállalatot, szervezetet, ahol gyakorlatát töltötte
❖ A dolgozat második részében a gyakorlat során elvégzett feladatokból kettőt kell részletesen bemutatni
2. rész: A záródolgozat
A záródolgozat olyan közgazdasági/informatikai tartalmú tanulmány, melynek elkészítésével a hallgató bizonyítja, hogy képes az elsajátított ismeretanyag gyakorlati alkalmazására, továbbá irányítással önálló közgazdasági munkavégzésre. A felsorolt feladatok közül kell a hallgatónak témát választania és feldolgoznia maximum 20 oldalban.
ÉS A KÉRDÉSEM:
Tehát akkor elsősorban írnom kell egy 10 oldalas beszámolót, aminek mondjuk az első 3 oldalában bemutatom a céget, hogy mi a tevékenysége, mivel foglalkozik stb, aztán mondjuk a maradék 7 oldalon pedig arról írok, hogy én pontosan milyen feladatoakt láttam el.
Aztán a záródolgozatba, pedig választok egyet, a 34 felsorolt témából, amit kifejtek és mellé fűzöm azt, hogy én ezt a gyakorlatban hogyan tapasztaltam, mit csináltam, hogy vettem észre,a cég mit fordított ennek érdekében stb?
Ha igen, akkor az első 11 felsorolt témát hol kell alkalmazni? Hiszen a bezsámolóban nem tudok róluk írni, mivel nem kapcsolódik a felsoroltak közül egyik sem a könyvelői gyakorn ok pozícióhoz és nem pénzintézeti céghez mentem.
Illetve, a neptunon keresztül kell témára jelentkezni, akkor azt a 34-ből kell választani és az alapján találok ki egy címet?
Tudnátok segíteni értelmezni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!