Érettségire való jelentkezés, másodjára?
ma felkerült végre a jelentkezési lap de rögtön az első kérdés megállított.
Én már sikeresen érettségiztem pár éve de most szeretnék a matekon javítani valamint először csinálni egy infó érettségit.
jelenleg esti Okj képzésre járok (14. évfolyam) és nemtudom ilyen esetben mit válasszak e kettő lehetőség közül:
a) középiskolával tanulói jogviszonyban nem álló
b) érettségi vizsgát nem szervező középiskolával szakképző évfolyamon tanulói jogviszonyban álló
előre is köszönöm a segítséget!
Szerintem az A-t válaszd. Az okj már nem középiskola hanem inkább felnőttképzés.
De még várj meg egy két választ
A helyes válasz: attól függ, hogy hova jársz. Mivel 14. évfolyamot írtál, azt feltételezem, hogy középiskolában tanulói jogviszonyban végzed az OKJ-t, ebben az esetben először náluk kell jelentkezned, máshol nem is teheted.
Ha ez az iskola nem szervez érettségit, akkor jön a máshol jelentkezés és a b).
Ha nem iskolában, hanem piaci képző cégnél végzed az OKJ-s tanfolyamot, akkor a).
Igy van ahogy az 5. Irta van jogviszonyom egy középiskolával ami szervez erettsegit.
Ilyen esetben akkor nem is kell kitöltenem a jelentkezési lapot es elvinni egy kormányablakhoz hanem az iskolamnal jelentkeznem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!