Második egyetemi képzés esetén is ott lehet hagyni a képzést visszafizetés nélkül? Részletek lent!
A helyzet a következő:
Idén befejezek egy államilag támogatott felsőoktatási szakképzést és szeretném folytatni a tanulmányaimat alapszakon, ugyanazon a szakon (lehetőleg szintén államilag támogatott képzésen).
Úgy tudom, hogy ha a felsőoktatási szakképzésen az első félévben otthagytam volna az egyetemet, akkor nem kellett volna semmit sem visszafizetni.
Ha valami miatt abba kell hagynom az alapképzést (pl. nem tudom teljesíteni a szórótantárgyakat), akkor ugyanúgy otthagyhatom visszatérítés nélkül, vagy ekkor már ki kell fizetni a teljes képzés költségét?
Vagy egyszerűen vegyem előre a felvi.hu-s jelentkezésnél az önköltséges formát? Ha jól tudom, akkor az önköltséges képzésen a féléveket előre ki kell fizetni és ha otthagyom, akkor csak egy félévnyi összeget bukok el.
Célom, hogy ne fizessek feleslegesen egy otthagyott képzésért!
"Az első félévért nem kell visszafizetni semmit"
Ez a második képzésre is igaz? (esetemben a szeptembertől kezdődő alapképzésre, ha felvesznek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!