Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyha előre hozottan érettség...

Hogyha előre hozottan érettségizek egy tantárgyból, akkor a maradék években bekell járni arra az órára?

Figyelt kérdés
2010. aug. 15. 16:07
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mivel osztályzót kell tenned, ha pl olyan tárgyról van szó, hogy még lenne tovább is.Máshogy nem érettségizhetnél.
2010. aug. 15. 16:16
 2/10 anonim válasza:
Igen, osztályzó vizsga után érettségizhetsz, utána nem kötelező bejárnod
2010. aug. 15. 16:22
 3/10 anonim ***** válasza:

Tapasztalatból mondom el...

Én tavaly előrehozottan mentem angolból. Előtte osztályozó vizsga februárban a 11 és 12 osztályos anyagból. Azt az évet még végig kellett járnom, de szeptembertől már nem kell, gyakorlatilag 4 lyukasóra :) (Ha első vagy utolsó órák, nagyon király lenne :))

2010. aug. 15. 18:58
 4/10 anonim ***** válasza:
alapból csak akkor érettségizhetsz előrehozottan, ha előtte már levizsgáztal a tananyagból. pl ha te harmadik végén magyarból érettségizni akarsz, akkor a negyedikes anyagból vizsgáznod kell. ha átmentél, csak akkor jelentkezhetsz érettségire. és akkor már értelem szerűen nem kell többé órára járnod.
2010. aug. 15. 21:10
 5/10 anonim ***** válasza:
Utolsó... abból az évi anyagból is kell, amelyik végén érettségizni akar. De egyébként úgy van, ahogy leírtad.
2010. aug. 15. 21:11
 6/10 anonim ***** válasza:
Nálunk az igazgató nem engedélyezte, hogy ne kelljen bejárnunk órákra, csak ha első vagy utolsó óráról volt szó. Persze fű alatt elintéztük hogy ne kelljen bejárnunk. A tanárt is csak idegesítette az a 4-5 semmit tevő, padon alvó fej az óráján, így lementünk az udvarra, átmentünk a könyvtárba, készültünk a következő órákra vagy bármi, de a suliból sajna nem mehettünk ki. Szerencsére nálunk jó volt az órarend, többnyire első két óra volt angol vagy utolsó, így mindig rövidebb volt a nap, mint másnak! :) Én 10-kor vágódtam be kómásan a suliba, amikor mások már túl voltak két órán... :) Jó dolog ez, de sajna az iskola házirendjén illetve szaktanáron múlik, hogy be kell-e menned avagy sem.
2010. aug. 15. 22:49
 7/10 anonim ***** válasza:
A 22.49-est nagyon átvágta az igazgatója! Szó nincs házirendről!
2010. aug. 16. 08:52
 8/10 anonim ***** válasza:
Pedig valóban benne van, direkt elolvastuk. Első és utolsó órákról ellóghattunk hivatalosan, de napközben nem mehettünk ki az iskolából!
2010. aug. 16. 11:05
 9/10 anonim ***** válasza:
Az egy dolog, hogy az iskolaépületből nem mehetsz ki, hiszen nagykorúságodig az iskola felel érted, de az nem azt jelenti, hogy azon a tanórán ott kell ülnöd, amelyiknek a követelményeit már teljesítetted és osztályzatod van belőle.
2010. aug. 16. 12:14
 10/10 anonim ***** válasza:

Arra már nem emlékszem volt-e kikötés, hogy bent kell maradni órán avagy sem. Azt tudom, hogy külön balhé volt belőle, amikor elkezdtünk inkább az udvaron lebzselni angol óra helyett, senki nem értette miért. Mi nem zavartunk senkit, viszont a tanárok és az igazgató is ragaszkodtak hozzá, hogy üljünk bent órán. Nem kellett a tananyaggal foglalkoznunk, csak legyünk bent. Mivel nulladikos voltam, ezért az utolsó évben már nem voltam kiskorú, ha ebből indulunk ki, az iskolából is ki kellett volna engedniük, viszont én nyugodt természet vagyok, sosem csináltam semmiből problémát. Jól esett, hogy olykor volt egy lyukas órám, akár aludhattam éppen helyette, akár a könyvtárban/udvaron avagy a tanórán ültem, amin persze nem kellett részt vennem!

Az sem utolsó érv, hogy egy (vagy is nekem kettő) tantárggyal kevesebbre kell készülnöd utolsó évben, és ezzel lényegesen megkönnyíted a helyzeted! :)

2010. aug. 17. 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!