Hogyha előre hozottan érettségizek egy tantárgyból, akkor a maradék években bekell járni arra az órára?
Tapasztalatból mondom el...
Én tavaly előrehozottan mentem angolból. Előtte osztályozó vizsga februárban a 11 és 12 osztályos anyagból. Azt az évet még végig kellett járnom, de szeptembertől már nem kell, gyakorlatilag 4 lyukasóra :) (Ha első vagy utolsó órák, nagyon király lenne :))
Arra már nem emlékszem volt-e kikötés, hogy bent kell maradni órán avagy sem. Azt tudom, hogy külön balhé volt belőle, amikor elkezdtünk inkább az udvaron lebzselni angol óra helyett, senki nem értette miért. Mi nem zavartunk senkit, viszont a tanárok és az igazgató is ragaszkodtak hozzá, hogy üljünk bent órán. Nem kellett a tananyaggal foglalkoznunk, csak legyünk bent. Mivel nulladikos voltam, ezért az utolsó évben már nem voltam kiskorú, ha ebből indulunk ki, az iskolából is ki kellett volna engedniük, viszont én nyugodt természet vagyok, sosem csináltam semmiből problémát. Jól esett, hogy olykor volt egy lyukas órám, akár aludhattam éppen helyette, akár a könyvtárban/udvaron avagy a tanórán ültem, amin persze nem kellett részt vennem!
Az sem utolsó érv, hogy egy (vagy is nekem kettő) tantárggyal kevesebbre kell készülnöd utolsó évben, és ezzel lényegesen megkönnyíted a helyzeted! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!