84pont körüli felvételivel mennyi esélyem van bekerülni a X.kerületi Szent László gimnáziumba?
Természettudományt jelöltem meg elsőnek és ott van szóbeli. Tudom hol kell megnézni hogy tavaly hány pontja volt az utolsó bejutónak de azt nem találtam sehol hogy hány ponttól hívnak be szóbelizni. Valaki aki az utóbbi években felvételizett tudna segíteni ebben?
Matekom olyan 46-47pont lesz a magyar az 37-39 körül
Tavaly 67 ponttól hívták be a diákokat szóbelire.
Arra figyelj, hogy náluk pl tavaly úgy volt, hogy a központi felvételinek csak a fele pontszámát vették (max 50 pont) figyelembe + korábbi jegyek (30 pont) és szóbeli 20 pont. Tehát ott 100 pont a max pont. Az ideit nem tudom, hogy így van-e, de az elmúlt években így számoltak.
Magasabbak lesznek a ponthatárok valószínűleg mindenhol, mert idén 13000-rel több diák felvételizett mint az előző években. Amikor kezdtél te általános iskolában, akkor változott a beiratkozás, így sokkal több diák van most 8. osztályban, mint korábban.
A 72 még talán elég lehet hogy szóbelire hívjanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!