Kezdő szakorvos fizetése 400 ezer forint. Lesz ebből
szerintetek valami?
Figyelt kérdés
A minap hallottam a rádióban, hogy 4-5 év alatt a kormány 400 ezer forintra akarja emelni egy kezdő szakorvos fizetésést. Szerintetek ez is csak ígéret vagy tényleg van benne valami?
(Orvosnak készülök, persze nem csak a pénz számít, de az sem az utolsó szempont.)
Figyelj, én egyetértek veled, de mondjuk én gyógypedagógus vagyok és spec mi ugyanabból a könyvből ugyanattól a tanártól tanultuk a funkcionális anatómiát, meg az endrokinpathológiát, mint az orvosisok. És ne mond nekem, hogy az orvost előveszik, ha rosszul végzi a munkáját, mert mindketten tudjuk, hogy nem. A lényeg az, hogy azzal nem értek eggyet, hogy miért csak az orvosoknak! Hagyjuk a tanárokat, de ugyanez a kategória áll a tűzoltókra is.
2010. aug. 16. 23:05
12/15 anonim válasza:
Tényleg nem csak az orvosok bérével van a probléma. Az összes eüs alul van fizetve. És a tanárok is, ez tény.
Az addig oké, hogy szerinted legyen különbség egy tanári meg egy szakorvosi fizetés között, de mindkettőből meg lehessen NORMÁLISAN élni. Mert ennyi pénzből, amit most kapnak, elég nehéz.
2010. aug. 16. 23:10
13/15 anonim válasza:
utolsó előtti! Akkor szerinted ugyanannyit tud egy gyógypedagógus, mint egy orvos ?
Meg gondolom te is ugyanúgy megvetted a 35ezres szívultrahangos meg ilyen-olyan szakkönyveket, végeztél el 12 félévet azért, hogy utána keress 80 ezer forintot. Amúgy a funkc. anatómia tk nem egyenlő az ember anatómiájának atlaszával, én az utóbbiról beszéltem, mivel az a 47 ezer, amiről te, az csak tizenezer ft.És ne mondd, hogy ugyanolyan részletesen kellett tudnotok, mint egy orvosnak. Pl. fogorvosoknak is sokmindenben van eltérés, van, amit nem kell olyan részletesen tudniuk, mint az áoksoknak, de van, amit (pl. fej) részletesebben.
2010. aug. 17. 13:40
14/15 anonim válasza:
Természetesen nem, de egyébként pont az atlaszt nekünk is meg kellett venni. Igazából szerintem az előttem lévőnek van igaza, persze felháborító,hogy ennyit keresnek, de minden egyetemet végzett ember esetében felháborító. Plusz a pedagógusnapi, vagy év végi virág (amit jelzem én még életemben nem kaptam, sem virágot sem mást, de a köszönöm elég is volt) nem egyenlő sem a villanyszámlánál, sem a boltban a hálapénzzel. Én magán klinikán szültem, nem az én hanem a férjem fizetéséből adódóan, de kevesebbet fizettem mint az állami kórházban szülő barátnőm.
2010. aug. 17. 14:20
15/15 anonim válasza:
Én reménykedek benne... Én is orvos szeretnék lenni...bár még elég fiatal vagyok gimis éveim elején tartok. Az meg ,hogy "a többit megoldják hálapénzből" háátt ezzel egyáltalán nem értek egyet nem azért dolgozik az orvos keményen hogy potom pénzt kapjon a többit meg kikunyerálja másoktól... Ősi és emberi megnyilvánulás, hogy az ember hálát érez az iránt, aki a bajában segítségére nyújtott. Ez tény, és ha ezt anyagi helyzete megengedi akkor megpróbálja meghálálni(nem csak anyagiakkal lehet)ez nem gond, de hogy azért adjon valaki pénz, hogy jogtalan előnyhöz jusson ezt ellenzem. Hisz minden ember élete,egészsége egyenértékű. Én legalább is így gondolkozok. Szerintem ez így helyénvaló.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!