Programtervező informatikus szakon fogok boldogulni 87%-os középfokú matekkal?
Figyelt kérdés
Tavaly érettségiztem, maradtam OKJ-n, és idén szeretnék egyetemre menni. Mivel mióta az eszemet tudom a számítógép előtt ülök, ezért számomra egyértelmű, hogy ezen a pályán szeretném folytatni. A programozás, ezen belül is a mesterséges intelligencia érdekel a leginkább. Szóval azért vagyok bizonytalan, mert sok helyről hallottam, hogy kiváló matekosok bukdácsolnak a fent említett szakon. Szeretem a matekot, nem tartom magam zseninek belőle, de egész jól megy. Mivel középfokú érettségit tettem, ezért nem is jártam faktra, viszont itthon nézegettem és próbálgattam a deriválást, integrálást, határérték számítást, mivel tudom, hogy egyetem erre lesz majd szükségem. Az alapok egész jól mennek már ezekből is. Azért az integrálás még okoz egy kis fejfájást, de megyeget az is. Szerintetek meg lehetne ezzel az eredménnyel csinálni? Az it részétől nem félek, programozni már "tudok", legalábbis 11.-ben már jobban tudtam programozni mint a tanárunk aki tanította, és azóta is autodidakta módon fejlesztettem a tudásom. (Nem kell eget rengető dolgokra gondolni. Számológép, hasonlók.)2021. jan. 21. 15:39
1/3 anonim válasza:
Persze, az egyetemen mindent nulláról tanitanak majd és sokkal magasabb színvonalon, ne aggódj. Remek szakválasztás amúgy!
2/3 anonim válasza:
Tanítottam matekot az ELTE ezen szakán, 3-4 évvel ezelőtt. Akkor a 87%-os közép kb középmezőnyt jelentette a csoportban (csináltam félév elején egy anonim felmérést). Ha figyelsz órán, és kérdezel, amikor valami nem érthető, akkor gond nélkül teljesíthető. Ha lemaradsz az alapoknál az első néhány órában, akkor szenvedni fogsz.
3/3 anonim válasza:
Nálunk volt egy srác aki matek 37% középpel letette a kalkulus(határérték, deriválás integrálás) vizsgát is EGYEDÜL. Jó tegyük hozzá, hogy napi 15-25oldalt simán leírt, a csodával határos módon megcsinálta. Ehhez képest te hatványozott előnyben vagy, fognak sok újat mutatni, de nem érdemes aggódi miatta. Ilyen programozó multtal pedig a 0km-esekkel szemben sok időt nyersz, amit akár mind matekra fordíthatsz. Ha SZTE-re jossz irj ram priv es tudok segiteni ha valami nem megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!