Elfelejtettétek a középiskolában tanultakat?
Én a hasznos dolgok többségére emlékszem vagy ha kell gyorsan fel tudom eleveníteni.
Fizika, matek, infó. A többi nekem inkább csak adat volt.
Azt, hogy mi volt felesleges, csak utólag tudod meg.
Ha valaki prog.mat.-ra, esetleg számvitelre megy, akkor a matek nagy részét nyilván nem felejti el, de mondjuk a barokk irodalom jellemzőit, meg a hüllők szaporodását igen.
Asztalos-ács ismerősöm napi munkájának része baromi sok számolás, meg persze fizika (statika), kémia egy része (reakciók, vegyi anyagok stb.)
Ha valaki orvosnak (sőt, fodrásznak) megy, akkor bizony kell a középiskolai kémia, biológia az induláshoz - viszont Észak-Afrika részvétele az 1. világháborúban kevésbé.
És így tovább.
Ettől még a többi nem voltak felesleges. Egy bizonyos életszakaszban hozzásegített ahhoz, hogy legyen fogalmad a világról, amelyben élsz, és hogy felelősen el tudd dönteni, mely vonal érdekel (pl. informatikai, tudományos, nyelvi, művészetek, szolgáltatás stb.), amin továbblépsz majd.
Nem nagyon emlékszek a matekra, mindig is szenvedtem vele, "megtanultam" belőle amit kellett aztán doga után egy-két hétre már el is felejtettem hogyan kell csinalni. :D
De pl magyarból, töriből pár dolog megmaradt azért, inkább amiket érdekesnek tartottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!