Csak én hagynék fel a tanulással addig, amíg tart a járvány?
Hát, én egyetemista vagyok szintén, de teljesen máshogy látom a dolgot mint te.
Nekem borzasztóan hiányzik a könyvtár, egyrészt ugye a könyvek másrészt a tanulós hangulat miatt, de ettől még nem akarom otthagyni a sulit. Én már a vége előtt járok, szóval lehet hogy ez is belejátszik.
Nekem is vannak álmaim. Szeretnék utazni, szép dolgokat venni magamnak, étterembe járni, stb... De ezzel együtt hálás vagyok, hogy most tanulás van, mert jelenleg 100% hogy nem kapnék munkát. Anyukám pl augusztus óta munkanélküli. Itt vidéken nagyon nehéz. Ráadásul apukám ápoló, ne tudd meg miket mesél. Ki sem megyek a házból, direkt kerülöm az embereket, ebben a helyzetben a legjobb ami történhet, hogy ülök otthon a szobámban és tanulok.
"Talán 21-22 évesen még nem késő valami mellett elköteleznem magam."
Nem késő akkor se és idősebb korodban sem. Ha ez segít, én 25 évesen kezdtem az egyetemi tanulmányaimat (nyílván nem ez az ideális, de szüleim nem tudtak támogatni egy forinttal se). Előtte szakmát tanultam, dolgoztam pár évet (illetve, viszonylag sok ideig nem tartottam semmire a magyar felsőoktatást, de a véleményem megváltozott).
Ha nem dolgoztam volna érettségi után pár évet, most nem tudnám finanszirozni a tanulmányaimat.
Illetve, én se igazán tudtam, mit akarok érettségi után (a legtöbb fiatal se tudja), így két okj-s képzést is félbe hagytam (nyílván, nem ez a követendő példa...).
Szóval ha úgy érzed, hogy sehogy se fekszik ez a suli, meg az online oktatás, amit nyújtanak, akkor ne erőltesd. Sokszor akkor jön rá az ember, mit szeret és csinál szívesen, amikor már benne van.
Én online oktatásban fejeztem be a középsulit, és abban kezdtem el az egyetemet.
Első hónapokban jártam be rendesen, és borzasztóan hiányzik, mert nincs meg az a "egyetemista" érzés, és csak online tudjuk tartani a többiekkel a kapcsolatot, de én tudok örülni neki, hogy rengeteg időm van így más dolgokra. Hobbi, nyelvtanulás, kutya stb. Nem vagyok hulla fáradt, mert hatkor kelek és nyolcra érek haza, minden előadást és anyagot megkapunk, jobban be tudom osztani az időmet, amikor bejártam, akkor 1-3 órás szüneteim voltak, amik idő szempontjából mentek a kukába.
Őszintén, én személyszerint hülyeségnek tartanám csak emiatt halogatni/félbehagyni az egyetemet, de sajnálom, hogy neked ilyen rossz ez az egész... De ha nem bírod, akkor ne törd magad, csak jól gondold át.
Próbáld kicsit a jó oldalát is nézni.
Mit csinálnál tanulás helyett? Munkák most még úgysincsenek, mint eddig, utazni meg nem igen lehet...
A járvány akár évekig is eltarthat, ha behozzák a kínai vackot, és azt próbálják meg erőltetni. Akkor lezuhan az oltási hajlandóság, de egy darabig még eltart, mire Orbán Viktor dobja.
Akkor évekre felfüggesztenéd az iskolát és a tanulást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!