Vizsgaidőszak - a kiégés szélén?
Kezdd csak el szépen.Ezt az utolsó nekirugaszkodást már simán megcsinálod.
Motiváljon, hogy ha ez is megvolt, mekkorát fogsz pihenni, lazítani.
Írd le egy papírra, hogy mivel fogod magad jutalmazni, ha ez a vizsgát sikeresen megvolt, és rajzszögezd ki a falra.
Tarts ki!
Tanulj!
Hajrá! Menni fog!
Én is pont így vagyok, de van még két lehetőség javítani, engem ez is motivál. Valamiért minél messzebb van a határidő, annál szívesebben ülök neki, szóval csak elképzelem, hogy jótanulóként három hétre előre tanulok, amikor pedig már csinálom, azért nem adom fel, mert négy nap múlva lesz a vizsga.
A másik, amire gondolok, hogy múltkor egy hét alatt gyűrtem le hét számonkérést, alig volt időm rájuk tanulni, de sikerültek, szóval ha erre most egyedül ennyi időm van, akkor töviről hegyire átrághatom az anyagot és csillagos ötös lehetek...
Nálam is ugyanez.
Semmi nem történik,csak a monoton hétköznapok. Táv vizsgák,itthon fetrengés sgyik darokból a másikba. Munkát nem falálok,már 1,5 hónapja leresek,már konkrétan mindenre beadom az önéletrajzot.
Szóval nálam is depi van,pedig előtte (korona előtt) nagyon sokat jártam el barátokkal,imádtam az egyetemet,volt állásom, egy boldog kiegyensúlyozott egyetemista voltam. A mostani helyzetről inkább nem is mondok semmit..
22L
Szintúgy megértem, nekem csütörtökön lesz egy elég nehéz szóbelim, alig tanultam még rá, ráadásul ma meg is jött aki nem segít😂.
De talán par dolog:
1. Ne aludj 13 órákat. Aludj 7-8 órát, a túl sok alvás se tesz jót.
2. A séta egyébkent jó, ne hagyd abba.
3. Ne gondolkodj azon hogy tanulnod kell, kapcsold ki az agyad ezen felét csak ülj le, nyisd ki a könyvet/tételek, kb minrha robot lennél.
4. Legközelebb inkább a nehéz vizsgákat rakd előre és a könnyűeket a végére, nekem ez sokkal jobban bevált, bar tudom nem mindig lehetséges.
Dobj be egy multivitamint meg egy vastablettát naponta, és igyál citromfű teát. Le vagy merülve, így tényleg nehéz nekiállni. Ilyenkor jön a számolgatás, hogy egy tételre hány nap/óra/perc van, és az önnyugtatás, hogy ááá, belefér az, pihenek még egy kicsit.
De mindig kiderül, hogy sosem fér bele az időbe.
Próbáld ki hogy nem az elején kezded, az első pár tételt én mindig csak kb. átolvasom, azok mindig unalmasak. A többit kezdem tanulni, azok valahogy könnyebben mennek, és az első párat a végére hagyom (ha van rá idő).
Én ma végeztem a vizsgáimmal, és nagyon jó érzés. Kibírod azt a pár napot, hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!