Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Angol emeltszintű érettségivel...

Angol emeltszintű érettségivel kapcsolatos kérdés (pluszpontok)?

Figyelt kérdés

Tehát, az emeltre és a nyelvizsgára is adnak plusz pontot, ám ha az emeltet ugyanabból teszed mint a nyelvizsgát akkor csak az emelt érettségit veszik figyelembe, báris én így olvastam.

Szóval ha nincs nyelvvizsgám de teszek egy angol emeltet, mégha ez nem is kell arra a szakra amire jelentkeztem (de persze ezmellett teszek egy oda szükséges emeltet is) akkor azért kapok plusz pontokat?

Tudom, hogy egy bizonyos ponthatár felett jár csak pluszpont, de például tegyük fel, hogy ez sikerül.

Nem tudom kinek mennyire világos a kérdés

2021. jan. 9. 00:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Bocsi, de ez engem is érdekelne azért válaszolok csak. Bennem is felmerült már ez a kérdés.
2021. jan. 9. 00:12
 2/13 anonim ***** válasza:
11%
Nyelvvizsgáért 28, emelt szintű érettségiért 50 pontot kaphatsz. Szóval ha van közép nyelvvizsgád angolból és csinálsz egy emelt érettségit belőle, akkor összesen 78 pontot kapsz ezekből.
2021. jan. 9. 00:30
 3/13 A kérdező kommentje:
Semmi gond, csak nyugodtan :D
2021. jan. 9. 00:30
 4/13 A kérdező kommentje:

2

De én úgy tudom, hogy nem jár mindkettőért pont..

2021. jan. 9. 00:31
 5/13 anonim ***** válasza:
24%
Akkor esetleg Eduline-on nézd meg. Ott általában írnak ha történik bármiféle változás az érettségivel, nyelvvizsgával kapcsolatban.
2021. jan. 9. 00:35
 6/13 anonim ***** válasza:
67%
#1 vagyok és tuti nem jár így mind2ért pluszpont
2021. jan. 9. 00:39
 7/13 anonim ***** válasza:
46%
A 2-es nem tudom, minek válaszolt, ha f-ja sincsen róla. Az angol jeles emeltért, ha nem felvételi tárgy, a 28 nyelvvizsgapontot kapod. (Amúgy az a bizonyos % az 50 pontért 45, de az most nem játszik.)
2021. jan. 9. 00:41
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Edulineon ez van:

"A nyelvtudással kapcsolatban figyelembe kell még vennetek, hogy ha ugyan abból a nyelvből érettségiztek emelten, mint amiből nyelvvizsgátok is van, akkor azok a pontok nem adódnak össze. Ilyenkor a számotokra legkedvezőbb lehetőséget fogják számolni, ami azt jelenti, hogy az emelt érettségi többletpontját kapjátok meg, mivel az ér többet."

Szóval igaz.

2021. jan. 9. 00:45
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Akkor, ha felvételi tárgy a nyelv, 8-as. Ha nem felvételi tárgy, akkor nem. És ez is az eduline-on van.
2021. jan. 9. 01:19
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2021. jan. 9. 03:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!