Mit tegyek, hogy ne halogassam a tanulást és hasznosan töltsem a napot?
Szerintem aludd ki magad jól, kicsit lustálkodj és addig ne gondolj a tanulásra. Utánna amikor felkeltél szedd össze magad, vigyél oda mindent az asztalhoz, ülj le és állíts be egy időzítőt mondjuk 2-3 órára. Utánna tarts egy ebédszünetet nézz meg egy videót, menj el sétálni vagy amihez kedved van. Ez legyen max egy/ kettő óra. Utána megint leülsz és tanulsz több órát, este pedig lesz még időd filmezésre is. Fontos, hogy ne a kanapén, vagy az ágyban fetrengve tanulj, mert úgy nem figyelsz oda annyira.
Nekem sosem váltak be azok a tanácsok, hogy fél óra tanulás 10 perc szünet. Abból úgysem lesz 10 perc. Ha van a sok rövid helyett 1 hosszú szünetem az jobban ellazít és a több órás tanulásba pedig jobban belemélyedek mint ha csak fél/1 órákat tolnék végig. Így ha visszanézel a napodra, megvolt egy 7/8 órás tanulás és mellette kipihenten kezdtél neki, volt időd enni és még szórakozni is. Remélem tudtam kicsit segíteni.
Számolj vissza 10-től és ülj le pusztán öt percre tanulni. Komolyan. Kérded, mit érsz el ezzel, hisz 5 perc alatt két rövidebb feladatot sem lehet megoldani. A kulcs abban van, hogy a 10 másodperc rásarkalt arra, hogy felkelj és leülj az íróasztalod elé tanulni. És az 5 perc? 5 perc a világ leglustább emberének is van fölösben. Mikor írom, most van 21:50. 21:55-re már be is fejezted. 5 perc után felteheted magadnak a kérdést, hogy végignyomd a tanulást, hogy túllendülj rajta.
A kulcs abban van, hogy úgy veszed rá magad a tanulásra, hogy a tanulás során jól megszokott helyen ülsz a könyved és füzeted fölött, és nem sorozatnézés mámora közt.
Így sokkal könnyebb rávenni magadat sok mindenre.
"Szeretnék szotyit rágcsálni."
Versus
"Ha már anyám leküldött cigiért, akkor már beugrok a boltba is, veszek szotyit."
Bolond példa, de talán jól illusztrálja a lényeget. =)
Kíváncsian várom a fejleményedet, remélem segíthettem.
Sok szerencsét!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!