Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Segítene valaki oroszban?

Segítene valaki oroszban?

Figyelt kérdés

Mindent úgy írok majd ahogy kiejtünk.(remélem:D)

A "20 éves vagyok" mondatban miért a "mnje" az első szó és miért nem a "já"? A "van egy testvérem" mondatban pedig mi az az "y menjá"?

Most kezdtem az oroszt és szeretném megérteni a logikáját. Jó lenne ha írnátok még pár hasonló példamondatot is. Köszi.

2010. aug. 13. 20:03
 1/4 anonim ***** válasza:

Az életkort részesesettel fejezi ki. "Nekem 6 év." Nem tettem hozzá, hogy évem van, mert az már a birtokos eset. Tehát ha valakinek van valamije, az birtokos eset.

Ahhoz, hogy ebben a körben mindenféle mondatot tudjál mondani, tudni kell a főnevek birtokos és részesesetét, meg a személyes névmásokét. Akkor már mondatokat ki tudsz magadnak találni. Miből tnulsz oroszul?

2010. aug. 13. 20:17
 2/4 A kérdező kommentje:
ja értem köszi. nincs könyvem, tanárhoz járok
2010. aug. 13. 21:11
 3/4 anonim ***** válasza:
Ez érdekes. És akkor mit olvastok? Mért nem használ könyvet? Nem mintha jó lenne a két kapható könyv, de a semminél jobb.
2010. aug. 13. 21:51
 4/4 A kérdező kommentje:
Fénymásolt eddig két lapot nekem, de amúgy itt a net, innen gyakorlok olvasni.
2010. aug. 13. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!