Mit gondolsz aki csalással viszi végig az évet egyetemen?
"Ezek szerint mégsem tanították meg olyan jól Neked "
Persze. Nekem nem is. Mivel ipari informatika szakirányon voltam. :) Csak az alap webprog volt, de ott is a legaktuálisabb információk voltak, hiszen az oktató is olyan helyen dolgozott mellette, ahogy a legtöbb oktató is dolgozik a szakmájában és csak hobbiként tekintenek az oktatásra .. tehát mindig az aktuálisan a legújabb információkat kapod. Arról meg nem tehet az oktató, hogy az első félévbe valamit lead anyagot, az már elavul, mire végzel az Egyetemmel, hiszen napról napra, hónapról hónapra változik minden. Neked is lépést kell tartanod.
"Őszintén kíváncsi lennék, hová elegendő az egyetemen oktatott anyag és hogy készítettek fel a munka világára."
Bőven elegendő volt. Ipari robotkarok, PLC-k, Képfeldolgozás. Legkoreszerűbb technolgiákkal tanultunk. Már Cobotok is voltak, amik még az üzemek 99%-ba nincsennek is jelen, csak most vezetik be őket. ;). Szóval még előrébb is járt az oktatás....
Képfeldolgozással foglalkozom, amikor elmentem dolgozni még néztem is, hogy még mindig ezt a technológiát használják, amikor már sokkal, de sokkal modernebb eszközök állnak rendelkezésre? :D Szóval nem is a oktatás volt lemaradva, hanem az ipar ...
Szerintem nem fair dolog, de ha nem derül ki, akkor ez van, el kell fogadni. Ilyenkor én mindig abból indulok ki, hogy nekem teljesen mindegy, hogy ő 5-ösre vagy 2-esre csinálja meg az egyetemet, hiszen az ő élete és ha elm egy dolgozni, ráfog jönni, hogy semmit sem tud. Neked ettől jobb vagy rosszabb lesz? Nem hiszem.
Egyik szaktársam végig csalta most az online oktatás keretein belül az összes számviteles óránkat,4-es, 5-ös eredményei lettek. Következő félév gyakorlat. Beadta 14 könyvelő gyakornok állásra a jelentkezést, abból 6-ból azért utasították el, mert az előzetes teszt, amit írt ilyen 30-40%-ok lettek. Nyilván így nem kell sehova. Ha nincs tudás, akkor tök mindegy, hogy mit és mennyit csal el. Lehet, hogy több ösztöndíjat kap, lehet, hogy okosabbnak tűnik, aztán kiderül, hogy téged mondjuk egy 3-massal előbb felvesznek,. mint őt az 5-ösével.
Szép dolog a becsületesség, de vannak dolgok amikkel élni kell.
Én pl. azáltal csalok, hogy csoporttársaimmal egymásnak írjuk a jegyzeteket. Ez ugyanaz, mintha a pasimtól kaptam volna meg őket.
Nálunk a felsőbb évesek is rendre leadják a korábbi jegyzeteiket és vizsgakérdéseket, mert segítenek. Technikailag csalás, de amúgy senkit nem érdekel, a tanárok is tudnak erről. Plusz még ösztönöznek is arra, hogy tanulás terén dolgozzunk össze.
Most pedig az online vizsgák alatt persze hogy összedolgozik az életrevalóbbja, mert amiből lesz szigorlat, azt úgy is meg kell tanulnunk egyszer (bár így is minden tárgyra tanulunk, azokra meg pláne) amiből meg nem, abból meg annyit is kell tudni a diplomával a kezünkben. Tele vagyunk tölteléktárgyakkal, azok vizsgáit jó hogy kipuskázzuk...
Főleg olyan egyetemen, ahol számít, hogy államin vagy, meg nem olyan vicces egy félévet halasztani.
Szóval ne irigykedj, hogy bezzeg neki könnyebb, mert ez nem verseny, úgy is az lesz a jobb szakember, aki a gyakorlatban is működni tud, de ne is te akarj lenni a becsületesség mintaképe, mert azt nem igen hálálja meg önmagát az egyetemen.
Ez egy korai lecke arra, hogy a kapcsolatok mindennél többet érnek.
Küzködhetsz, de nem lehetsz olyan jó, mint akinek jó kapcsolatai vannak vagy csak nagyon nehezen.
Fairnek nem fair, de ilyen az élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!