Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kollégiumot keresek Budapesten...

Kollégiumot keresek Budapesten, valaki tud egyet ajánlani? (légy szíves, olvasd el figyelmesen a kérdésem részleteit is, mielőtt válaszolnál)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Én egy tizenhat éves lány vagyok.

Tizennyolc éves koromtól kollégiumban szeretnék lakni. (Akkor a gimnázium második osztályát fogom végezni.)

Okok:

-az önállóságom, valamint a társas készségeim fejlesztése

- a szüleimnek egyre kevesebb türelmük van hozzám, mivel néha eléggé fura megnyilvánulásaim vannak (például ordibálok a hat éves húgommal), de egészen jelentéktelen dolgok miatt is haragszanak rám. Úgy érzem, hogy a környezetváltozás jót tehet nekem.

Nem lakom távol Budapesttől (háromnegyed óra vonatozás),de úgy érzem, hogy a helyzetemből fakadóan indokolt lenne. Egy budai gimnáziumban folytatom tanulmányaimat.

Ilyesmi kollégiumra gondolok (ha ez nem "toronyóra lánccal"):

Legyen otthonos és tiszta, de nem szükséges, hogy "ötcsillagos" legyen.

Lakják kedves és toleráns emberek.(Ez azért fontos, mert egy veleszületett idegrendszeri eredetű állapottal (gy. k. betegséggel) élek.)

Előre is köszönöm a válaszaitokat!

Utóirat: ha -taplóságod miatt- nem tudsz a kérdésemre értelmes választ írni, akkor inkább ne is írj semmit.

2010. aug. 12. 23:42
 1/3 anonim ***** válasza:
A giminek nincs kolija?
2010. aug. 12. 23:48
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem vagyok benne biztos, hogy csak úgy válogathatsz a kollégiumok között (bár gondolom megfelelő összegekért bármi megoldható). Szerintem be kell érned azzal, amit az az intézmény tart fent, ahová jársz. Ha otthonosságra és toleráns emberekre vágysz, akkor inkább próbálkozz egy albérlettel (feltéve ha anyagilag megengedheted magadnak).
2010. aug. 13. 00:07
 3/3 A kérdező kommentje:

Igazatok van, megpróbálom az iskola által fenntartott kollégiumot (de erről meg kellene kérdezni a doktornőt is (aki diagnosztizált), hogy egyáltalán ajánlott-e nekem a kollégiumi ellátás.)

Albérletre (sajnos...) nem telik nekünk, megfelelő diákmunkát meg -az állapotom miatt- valószínűleg nem találnék.

2010. aug. 13. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!