Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet megtanulni olyan...

Hogyan lehet megtanulni olyan dolgot, ami nem érdekel, de mégis muszáj?

Figyelt kérdés
Egyetemről van szó. Érdekel a képzés, amin vagyok, de azért így is vannak olyan tárgyak, amik borzalmasan untatnak. Hogyan lehet leküzdeni az unalmat? Sajnos nagyon könnyen elkalandozik ilyenkor a figyelmem.

2020. dec. 21. 18:59
 1/10 anonim válasza:
13%
Jajj mar
2020. dec. 21. 19:01
 2/10 anonim ***** válasza:
95%
Akarással.
2020. dec. 21. 19:02
 3/10 anonim ***** válasza:
95%
Úgy, ahogy gimiben. Leülsz, és megtanulod.
2020. dec. 21. 19:15
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszi első! Igazán hasznos válasz volt!

Köszi kettes! Majd kipróbálom...:)

Na ja, a gimi. Nem kellett sokat tanulnom, hogy jól teljesítsek, így nem vagyok hozzászokva a leülök és beseggelemhez.

2020. dec. 21. 19:23
 5/10 anonim válasza:
29%
Nm 1ső voltam
2020. dec. 21. 19:44
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Na de érettségi tételeket csak be kellett seggelned... Nálam is az volt az első pillanat gimiben, hogy leültem és tanultam, egészen addig tanulás nélkül 4es 5ös tanuló voltam, de azért szóbelire még én is készültem.

Ugyanez van nekem is egyetemi tárgyaknál, leülök, és megtanulom. :D Csinálsz szépen vázlatot a tanulandó anyagból, megtanulod, aztán olvasgatod hozzá a többit. Már ha elméleti a tárgy.

3-as voltam.

2020. dec. 21. 20:10
 7/10 A kérdező kommentje:

Nem volt szóbelim a vírus miatt...csak angolból, mert az előrehozottal csináltam.

És elméleti a tárgy. Szakirodalmat kell olvasni hozzá, plusz az órai anyag.

De köszi a tippet! Ez volt eddig a leghasználhatóbb! Meg fogom tanulni a dolgokat, csak érdekelt, hogy ki hogyan küzd meg az ilyen szituációval.

2020. dec. 21. 20:39
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Oh, értem. A vázlat a legalapabb, akár Wordben, akár rendes füzetben. Én mindig kiszínezem, kiemelővel, vagy színes ceruzával átírom, Wordben meg ilyen színes ragyogást adok rá, minden új fejezetnél különbözőt, azzal könnyebben meg tudom jegyezni. Órai anyagból vázlat, a szakirodalmat meg olvasgatod, kiemeled a fontos részeket, ha pdf-ben van, akkor akár Wordbe átmásolod a fontosakat egy doksiba.
2020. dec. 21. 22:01
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Minel hamarabb tulesel rajta, annal hamarabb csinalhatsz olyan dolgokat, amik erdekelnek, es van ertelmuk.
2020. dec. 22. 12:49
 10/10 A kérdező kommentje:
Jogos! Köszi 9-es! Ment a zöld pipa/kéz! :)
2020. dec. 22. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!