Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Melyik évszámot kell figyelemb...

Melyik évszámot kell figyelembe venni internetes hivatkozásnál?

Figyelt kérdés

[link]

itt van ez az oldal például,ha a dokumentumra kattintok,akkor 2010-et ír ki, viszont maga az oldal gondolom frissitve van,és az adatok relevánsak 2020-ban is. Honnan lehet megállapítani,hogy melyik évet kell a forrásjegyzékbe írni?

2020. dec. 17. 23:33
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha magából a dokumentumból hivatkozol, akkor a dokumentumban található évszámot kell feltüntetned.

Amennyiben viszont a honlapot/weboldal címét akarod meghivatkozni, nem a konkrét dokumentumot, akkor mindig az adott napot kell beírnod, amikor meghivatkozod.

2020. dec. 18. 00:42
 2/3 A kérdező kommentje:

ezt nem értem. amikor a forrásjegyzékbe beteszem, ott nem csak azt kell feltüntetnem, hogy mikor tekintettem meg, hanem hogy melyik évben íródott.

pl:

FAO (ide év, az a kérdés,hogy melyik): címe az irománynak. Megtekintve: és ide kell az a nap,év,amikor megtekintettem.

2020. dec. 18. 01:10
 3/3 anonim ***** válasza:
Még egyszer leírom. Ha a linkre rákattintva, valamelyik pdf fájlból hivatkozol, ott csak a pdf-ben lévő dátumot kell használnod. Viszont ha a honlapról linkelsz valamit, akkor a linket kell meghivatkoznod, oda pedig mindig a "mai" dátum szerepel.
2020. dec. 18. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!