Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyi idő nulláról megtanulni...

Mennyi idő nulláról megtanulni a gimis fizikát? (több lent)

Figyelt kérdés

Légyszi, ne rakassátok át a kérdést, jó helyen van ez itt :D

Szeretnék majd komolyabban is fizikát tanulni, de ahhoz nyilván (sok itteni önjelölt proffal ellentétben) az alapoktól kellene kezdenem.

Előszedtem a gimis könyveim, terveim szerint mindennap foglalkozom vele.

Szerintetek mennyi a reális idő arra, hogy megtanuljam, úgy, hogy rögzüljön is? Mert megtanulni baromi gyorsan meg lehetne, de az ugyanolyan sebességgel el is hagyja a fejem :'D

Szerintem olyan napi 2 órám lenne rá egyébként (esténként), mert alapvetően más területen mozgok, nyilván első a munka, utána a szórakozás :D

2020. dec. 16. 08:48
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez szerintem egy elég összetett kérdés.

Mit jelent a megtanulni? Tudod a képleteket, érted az anyagot, tudod a definíciókat vagy megtudod oldani XY feladatot szerintem egyikből se következik a másik.

Amúgy meg általánosságban ott van, hogy mekkora rálátásod van a fizikára. Nyilván, ha a koncepciók jó része megvan, jobban fogsz haladni, mintha az átlagsebesség képletét tanulgatod 2 hétig.

2020. dec. 16. 08:56
 2/3 A kérdező kommentje:

"udod a képleteket, érted az anyagot, tudod a definíciókat vagy megtudod oldani XY feladatot szerintem egyikből se következik a másik."

Lehetőleg ez mind teljesüljön :)

2020. dec. 16. 08:59
 3/3 anonim ***** válasza:

Ezt röviden úgy hívják, készség szintjén érted.

Nem lehet így megmondani, és nem is érdemes. A tanulási lehetőség se mindennapos, akadhatnak váratlan helyzetek. Itt a lehetőség szerinti rendszeresség és az alaposság a döntő, nem az időtartam. Ezen túl, a módszertan fontos, mert az hozza a sikereket, a sikerek a motivációt, az pedig az ilyen elfoglaltság örömét. Öröm nélkül nem lehet végigcsinálni, hiszen minden önkéntes benne, ez pedig csak motivációval lehetséges.

Maga a gondolat dicséretes! Ne időtartamot tűzz ki, mert ha nem sikerül néhányszor, kudarcként éled meg és abbahagyod. Időközönként gondold végig, mire jutottál, mekkorát haladtál, ez adja a siker ízét. Meg fogod látni, ez mennyire kellemes, és mekkora hajtóerő. Kezdd el mielőbb, haladj rendszeresen, ne az időt, hanem az eredményt nézd. Ha tudsz, néha beszélgess róla valakivel, ez sokat segít.

2020. dec. 16. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!