Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az átlagom nagyon rossz?

Az átlagom nagyon rossz?

Figyelt kérdés
Ha mindenből négyes vagyok, a fizikán(2-es)meg informatikán(2-es)kivül,az rossz? Hetedik félév, és nagyon stresszelek hogy ha így folytatom nem fogok helytállni egy erősebb középiskolában sem.

2020. dec. 15. 09:17
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem olyan rossz, lehetne rosszabb. Azt mondanám rossznak, ha szinte mindenből 3-as az ember, vagy pedig ilyesmi. Viszont nem is a legjobb. Mármint, nekem még pl. 11.-ben is 4,8 volt az átlagom, szóval nekem ez 7.-ben rossznak számít.

De ez így nem jelent semmit. Ez nem jelenti azt, hogy nem fogsz helytállni egy erősebb középiskolában. Csak tanulni kell. Ha egy kissé többet beleadsz, akkor lesz ez jobb. De ezek a jegyek nem rosszak így, ha ezt megtudnád tartani középiskolában is, akkor az tök jó. Amúgy adj bele többet. Infóból pl. nagyon könnyű jó jegyet szerezni, könnyű 4-es 5-ös lenni. A fizikát még megértem, én se voltam soha jó belőle, bármennyire is próbálkoztam, de az infót könnyű feltornázni.

2020. dec. 15. 09:33
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem a legjobb, de az általános iskolai eredmények nem predestinálják, hogy mi lesz belőled, bár jobb gimikbe ezzel esélytelen bejutni, az tény.
2020. dec. 15. 11:48
 3/5 anonim ***** válasza:
Először az a kérdés, hogy felvesznek-e egy erős középiskolába, mert a hegyeken biztos, hogy egy csomó pontot fogsz majd bukni.
2020. dec. 15. 11:50
 4/5 anonim ***** válasza:

A fizika és az informatika jegyeket nem mindegyik középiskolában számítják bele a hozott pontokba. Vannak olyan sulik, ahol csak 5 jegyet néznek: irodalom és nyelvtan átlaga vagy külön-külön jegyként, matek, töri, idegen nyelv és egy természettudományos tantárgy. Az iskolák felvételi tájékoztatójában benne van, hogyan számolják a hozott pontokat.

Ettől függetlenül az erős iskolákba sok 4,5 feletti és kitűnő tanuló jelentkezik. Hozzájuk képest a négyes átlagoddal hátrányból indulsz, de egy nagyon jó központi felvételivel behozhatod a pontkülönbséget. Szóval a központira kell majd rágyúrni, és a korábbi évek feladatsorait nagyon jól be kellene gyakorolni.

A felvételi összpontszám minimum 50%-át a központi feladatsor képzi. A maradék 50 vagy kevesebb százalékán pedig a hozott pontok és a szóbeli osztozkodik. Persze ha nincs szóbeli (de ez ritkább eset), akkor az összpontszám felét az általános iskolából hozott pontok teszik ki.

2020. dec. 17. 00:15
 5/5 anonim válasza:
100%
Amennyiben nem fizikus, vagy informatikus akarsz lenni, nem lényeg. Anno volt osztálytársam majd megbukott fizikából, most meg orvosin van.
2020. dec. 18. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!