Nem tudom, hogy magánúton lehet-e ilyet, én még nem hallottam ilyenről, de szerintem ne siettesd. Vannak fent a neten videók, azt elég megnézned egyelőre szerintem. Demonstrátor vagyok anatómiából orvosin, mi többet boncolunk, mint amennyit a demonstrátori képzésben részt nem vevő hallgatótársaink boncolnak. Boncolni úgy jó, ha van egy határozott anattudásod, ugyanis egy-egy képlethez nagyon nem mindegy, hogy milyen óvatossággal, hogyan jutsz hozzá. Anatot pedig valódi részletességgel már az első évben is tanulni fogsz.
2020. dec. 13. 20:11
2/7 Metionin válasza:
Anatómia óra előtt nem igazán van rá lehetőség. Azokat viszik el boncolást nézni akik pl. rendőrnek, tűzoltónak készülnek de ott is csak nézik. Addig maradnak a videók.
2020. dec. 13. 20:32
3/7 anonim válasza:
Bocsánat, hogy beleszólok de azokat akik tűzoltónak vagy rendőrnek készülnek azokat miért viszik boncolásra?
Bocsánat az értetlenkedésért és a buta kérdésért de érdekel :)
2020. dec. 13. 21:32
4/7 Metionin válasza:
Gondolom azért mert a munkájuk során fognak látni holttesteket. De nem tudom hogy mit magyaráznak nekik pontosan, csak ismerőseimtől hallottam.
2020. dec. 13. 21:37
5/7 anonim válasza:
Nálunk a tűzoltók még amputálást is gyakorolnak.
És igen, azért mert a munkájuk során találkozhatnak ilyen helyzettel.
Egyébként szerintem a kérdező nem boncolni akar, csak megnézni milyen egy boncolás. Bár jó lenne tudni, hogy anatómiai vagy patológiai boncolásra gondol.
2020. dec. 14. 09:36
6/7 A kérdező kommentje:
Így van nem én szeretnék boncolni, csak megnézni egyet, kérdezgetni, stb...
Igazából az mindegy, hogy milyen.. gondolom az anatómiai boncolás részletesebb
2020. dec. 14. 10:11
7/7 anonim válasza:
Nálunk egy tetem anatómiai boncolása másfél évig tart, ahogy mennek előre a tananyagban, úgy boncolják ki az adott területet. Szerintem max kutatók éjszakáján vagy nyílt napon lehetne bejutni, de ott is inkább csak készítményeket mutatnának.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!