Egyetemen a kettes is jó jegy?
nem jó, egyáltalán.
Viszont van olyan tárgy nálunk, amiből csak egyes és kettest osztogat a tanár ... van egy mondása, a diák tudja kettesre, ő 3asra,a professzor 4esre, a jóisten 5ösre :D vagy valami ilyesmi :)
Mondjuk én sose kettesre mentem, de volt olyan tárgy amiből hálát adtam a kettesért...
Ötöst az kap, aki megeteti a tanár kutyáját(nincs kutyája).
Tárgytól függ nyilván, de szerintem sem az.
Attól függ, hogy milyen tárgy. Nekem volt olyan tárgyam, amit több szak 400 hallgatója vette fel. Az aláírást is csak 250-en kaptuk meg és ebből kb. 150-an mentünk át. Én akkor úgy örültem a kettesnek, mintha ötöst kaptam volna.
A kettesnél nincs szebb jegy, csak jobb :)
Munkában senkit nem az fog érdekelni, hányassal mentél át a vizsgán, csak az, hogy jól végezd a dolgod. Egyetemen, főiskolán egy osztályzat függ a tanár jóindulatától is meg sokmindentől, és ott sokkal komolyabb a vizsgadrukk, mint korábban. Nekünk volt olyan is, hogy a tanár bejött vizsgáztatni, és közölte, hogy most mondták neki, hány százalék vizsgázót kell megbuktatnia, volt olyan, hogy a tanár feleletválasztós vizsgán rossz megoldókulcs alapján javította a vizsgát, és ezért nem lett meg, volt, amiből pótelőadásra kellett bemenni, mert egyes hallgatók csak dumálni jártak be vagy a tanár nem használta a mikrofont, vagy ha igen, akkor nem tudta, hogyan kell, és folyamatosan sípolt-recsegett...
A kettes egyetemen ér annyit, mint korábban egy ötös, nyilván van jobb jegy is, nem kettesért kell menni, de nálunk pl. megfeleződött az évfolyam, és még a feléből is csak töredéknek van diplomája.
utolsóval egyet értek.
Nálunk is volt olyan, h 3 gyak tanár tartott egy tárgyat. Míg az első csoportnak a ZH-ja olyan 3as átlagú volt, a kettes csoporté 2es, és értelemszerűen meg kellett a 3.as csoportot buktatni, mert ha ők is 2-3ast kaptak volna, akkor "túl jó lett volna" az átlagunk..
sztem az átsorolás a kredittől függ
és a kredit a kettesért is jár
úh azért nem tesznek át
viszont ha vki kettesekkel megy át mondjuk BA-n/BSc-n, akkor valszeg nem lesz túl jó a záróvizsgája se
és akkor a diplomája is csak 2-3-mas lesz...és máris ugrik pár pont az MA-s/MSc-s felvételinél
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!