Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nem tudok dönteni, hogy hova...

Nem tudok dönteni, hogy hova menjek tovább. Tanácsok?

Figyelt kérdés

Végzős vagyok gimnáziumban és már kissé szorít az idő a továbbtanulással kapcsolatban. Van 2 szakma, ami érdekel, az egyik viszont jobban (olyannal kapcsolatos, ami már óvodás korom óta érdekel). Az utóbbi igaz, hogy jobban érdekel, viszont szerintem nem olyan a jövője a szakmának, amilyet én szeretnék, valamint nagyon nehezen tudnék ezzel önállósodni, vállalkozást indítani.

A másik szakma úgy kb 2 éve kezdett el érdekelni, legalábbis úgy gondolom, hogy érdekel. Próbálok utánanézni, hogy pontosan hogy is tudnék elhelyezkedni ezzel a szakmával, milyen területeken dolgozhatnék, de ugye jó sok a lehetőség. Szerintem ahhoz, hogy megtudjam, hogy valóban érdekel-e, ahhoz dolgoznom kéne egy szakember mellett és úgy ugye rájönnék, hogy valóban érdekel-e. Ezzel csak az a baj, hogy szakképesítés nélkül erre sok esély nincs (persze majd próbálkozok).

Ennél ami egy nagy pozitívum, hogy jóval könnyebben tudnék később önállósodni. Nekem ez elég fontos, mert nem szeretnék nyugdíjig alkalmazott lenni.

Melyiket ajánlanátok?

2020. nov. 28. 18:20
 1/1 anonim ***** válasza:
És mik ezek a szakok?
2020. nov. 29. 07:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!