Ha angolból szóbelizem, "Good morning" -ot, vagy "Jó reggelt!"-et köszönjek, meg, ha belépek a terembe, nekem vagy a tanárnak kell először köszönni?
Köszi!
Igazából azért zavarodtam meg, mert nyelvvizsgán így csináltam, majd rám szóltak, hogy "hé, még nem kell angolul beszélned, még elmagyarázzuk, mi fog történni". Igaz Origo kétnyelvű volt, lehet ott ez a szokás, de még mindig kínos visszagondolni rá
Jó, igaz, köszi 😇
Remélem nem égek be😬, szeret a tanár, nem azzal van a baj, de nem csak a vizsgáztató van bent, és nem szeretném, ha mondjuk a tesi/matek tanárom piszkálna vele, hogy milyen gáz voltam.
>>Remélem nem égek be😬<<
Nyugi. Ha beégsz, egész biztosan nem az angol köszönés miatt lesz.
Hűha...
Ha valakit érdekel, nagyrészt jól ment. Az elején a small-talk és a pár kérdésre válaszolgatás ment. A párbeszédnél az elejét elrontottam, újra kellett kezdenem. Aztán a kifejtős rész jól sikerült.
Szerintem picit gáz lett, de a tanár megdicsért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!